Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 3.000 persones assisteixen al festival de Lego de Montblanc

Les altes temperatures han provocat que la xifra total d’assistents al Brickània disminueixi, però, tot i això, la valoració ha estat favorable

Els visitants van assistir al claustre de Sant Francesc, l'epicentre del festival Brickània Els visitants van assistir al claustre de Sant Francesc, l'epicentre del festival Brickània CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 19 Juny 2017 12:33

La tercera edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, ha acollit més de 3.000 persones durant el cap de setmana, al recinte de l’antiga església i del claustre de Sant Francesc, i de l’antic hospital de Santa Magdalena. Amb aquesta xifra, s’han assolit els objectius que es plantejava el consistori del municipi. L’esdeveniment ha repercutit molt favorablement en els comerços i hostals de la vila, amb el mateix nombre de visitants, pràcticament, el dissabte i diumenge.

Tot i això, la xifra total ha estat inferior a la d’altres edicions, probablement a causa de les altes temperatures, ja que, dissabte, 17 de juny, es va marcar la màxima anual a Montblanc, amb 34,3º. El públic assistent ha estat majoritàriament de proximitat i d’un perfil familiar, amb visitants arribats de Barcelona, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Tots ells han pogut gaudir del ventall de propostes que oferia el festival.

Un dels principals reclams han estat els espais d’exposicions, amb quadres, retrats i diorames temàtics, amb especial protagonisme d’Star Wars. Els muntatges de l’absis de l’antiga església de Sant Francesc es va dedicar a aquest tema i, el dissabte, es va comptar amb el grup Star Props de clons dels personatges de la nissaga, que van passejar pel festival i per carreres i places de la vila.

A més, les quatre botigues especialitzades oferien un ampli ventall de productes Lego per a aficionats i col·leccionistes. Mitjançant tallers, exhibicions i demostracions de robòtica, concursos de creativitats i sortejos, el món Lego es va tornar a viure intensament per part de públics de diferents edats. Per als més petits, hi havia un espai de jocs patrocinat pel Càmping Serra de Prades i de taules plenes de bricks on no van deixar de muntar construccions.

L’organització de l’esdeveniment s’ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament del festival, així com de les valoracions recollides. Una gran part del públic ha estat fidel i ha repetit la seva visita a Montblanc. Cal destacar també el paper dels col·laboradors, espacialment dels guies de Montblanc, els col·leccionistes de Lego autors dels diorames, els botiguers especialitzats i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: