Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El TC torna a advertir Torrent i suspèn la tramitació al Parlament de la proposta de resolució en resposta a la sentència

El ple de l'alt tribunal admet a tràmit els tres últims incidents d'execució presentats pel govern espanyol

Imatge exterior de la façana del Tribunal Constitucional, el 7 de setembre de 2017 Imatge exterior de la façana del Tribunal Constitucional, el 7 de setembre de 2017 TÀNIA TÀPIA / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 05 Novembre 2019 14:58

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la tramitació de la proposta de resolució conjunta dels independentistes al Parlament en resposta a la sentència de l'1-O en la qual es reitera la defensa de l'autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI. En una reunió extraordinària aquest dimarts al matí, el TC ha admès a tràmit per unanimitat els tres últims incidents d'execució contra la iniciativa del Parlament que va presentar el govern espanyol després del Consell de Ministres de dijous. A banda, el TC ha tornat a advertir el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa, de les "responsabilitats penals" en les quals "podrien incórrer" si segueixen sense "paralitzar" iniciatives que ignorin la suspensió acordada. És la tercera advertència del TC a la Mesa de la cambra catalana l'últim mes.

L'executiu de Pedro Sánchez va recórrer l'admissió a tràmit de la proposta de resolució del 22 d'octubre i després l'acord del 29 d'octubre que rebutja les sol·licituds de reconsideració de PP, Cs i PSC perquè considera que l'apartat 11 de la resolució impulsada per JxCat, ERC i la CUP contravé anteriors dictats del TC.

Concretament, el govern espanyol considera que la Mesa del Parlament ha incomplert dues providències del TC, del 10 i del 16 d'octubre, que ja adverteixen Torrent i suspenen cautelarment resolucions similars, així com les sentències 98/2019 de 17 de juliol, que anul·la la reprovació del monarca aprovada al Parlament l'11 d'octubre de 2018, i la 136/2018, de 13 de desembre, que va declarar inconstitucionals apartats de la moció del 5 de juliol de 2018 que ratificava els "objectius polítics" del 9-N.

El govern espanyol va reclamar que s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució que deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: