Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Moncloa adverteix que portarà el pla d'acció exterior al TC per presentar Catalunya "com una ficció d'estat"

Presenta un requeriment d'incompetència davant la Generalitat perquè en un mes anul·li o derogui parts de la norma

Imatge general de la ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, i el ministre d'Agricultura en funcions, Luís Planas Imatge general de la ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, i el ministre d'Agricultura en funcions, Luís Planas TÀNIA TÀPIA / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 23 Agost 2019 15:18

La ministra portaveu en funcions, Isabell Celáa, ha anunciat que han fet un requeriment d'incompetència al Govern pel pla d'acció exterior i de la UE 2019-2022, que la Generalitat va aprovar el 25 de juny. Es tracta d'una advertència que el govern espanyol pot fer a les comunitats autònomes per demanar que, en el període d'un mes, anul·lin o deroguin parts de normes que considera que contravenen les competències de l'Estat.

És un pas previ a portar la qüestió davant del Tribunal Constitucional. Segons la Moncloa, el pla presenta Catalunya "com una ficció d'estat". Entre d'altres, Celáa ha posat d'exemple que el pla presenta Catalunya "com a subjecte internacional" i "obvia" que l'acció exterior autonòmica s'ha de "coordinar" amb l'estatal. "No es parla del servei exterior de l'Estat ni de la necessitat de coordinar-se amb aquesta política, ni de la Constitució i no es refereix que Catalunya és comunitat autònoma afavorint altres expressions més ambigües", ha manifestat Celáa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: