Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat per la previsió de pluges durant aquest dijous a qualsevol punt del país

S'esperen tempestes que podran descarregar més de 40 litres en mitja hora

Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges ARXIU / EL PUNT AVUI
Catalunya ACN
Dijous, 09 Agost 2018 14:40

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla l'Inuncat per la previsió de pluges durant aquest dijous a qualsevol punt del país i amb major intensitat a partir de la tarda. S'esperen xàfecs acompanyats de tempesta severa, que podran descarregar més de 40 litres en mitja hora. De fet, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs amb tempesta ja estan afectant aquest matí a punts del litoral i prelitoral central i avancen de sud-oest a nord-est, de manera que acabaran descarregant a les comarques de Girona.

La cap de guàrdia de protecció Civil, Rosa Mata, ha explica que després de l'onada de calor i les tempestes d'aquests darrers dies a indrets del Pirineu i Prepirineu, ara s'acosta un episodi de pluges generalitzat, que ja va començar ahir, i que a partir d'aquest migdia i fins a la nit s'intensificarà amb precipitacions que poden descarregar 40 litres en mitja hora sobretot en zones del litoral i prelitoral des de les comarques de Girona i fins a les Terres de l'Ebre al final del dia. Localment es podrien acumular més de 50 litres.

Mata ha visat que avui es poden repetir les pedregades com la que va caure aquest dimecres a la tarda a Berga si es donés el cas que la borrasca quedi estancada sobre una àrea concreta durant força estona.

A partir de mitjanit es preveu que entri una massa d'aire sec i que finalitzi aquest episodi de pluges. Durant la matinada hi hauria algunes pluges febles però de cara aquest divendres s'imposarà el sol a bona part del país.

Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions davant la possibilitat que les tempestes puguin provocar desperfectes i que les persones que realitzen activitats a l'aire lliure, per exemple en zones d'acampada, puguin tenir la previsió de refugiar-se cap a un lloc a cobert. També aconsella no acostar-se a rius i rieres de zones afectades per pluges intenses.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: