Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El sindicat majoritari de l'ensenyament crida a fer vaga de 24 hores el 8 de març

USTEC-STEs-IAC denuncia la bretxa salarial "encoberta" del sector i el sostre de vidre i demana que la coeducació sigui una prioritat

Mireia Valentí i Teresa Esteve, de la Secretaria de la Dona d'USTEC-STEs, en roda de premsa Mireia Valentí i Teresa Esteve, de la Secretaria de la Dona d'USTEC-STEs, en roda de premsa LAURA FÍGULS / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 05 Març 2018 13:23

El sindicat majoritari en l'ensenyament, USTEC-STEs, crida a fer vaga de 24 hores el 8 de març i a sumar-se a les reivindicacions del moviment feminista. USTEC-STEs -que forma part de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)- denuncia una bretxa salarial "encoberta" al sector i el sostre de vidre, que dificulta la promoció de les dones, i demana que la coeducació sigui una prioritat per fer front al sistema patriarcal i prevenir les violències masclistes.

La vaga del 8 de març no és només laboral, sinó també de consum i de cures per visibilitzar tots els treballs de les dones en la societat, també els que no són remunerats. Teresa Esteve, de la Secretaria de la Dona d'USTEC-STEs-IAC, ha assenyalat que si en un centre el gruix del personal decideix sumar-se a la vaga, s'ha d'intentar que els homes assumeixin els serveis mínims, perquè les dones puguin fer vaga, si bé ha apuntat que serà "difícil", ja que la majoria del personal docent són dones (74,5% segons dades del curs 2016-2017).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: