Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El fiscal, contra la llibertat de Sànchez i Cuixart

L’Audiencia Nacional ha de resoldre què fer amb els líders sobiranistes empresonats per la jutgessa Carmen Lamela

Cuixart i Sànchez, el primer cop que van anar a declarar a l'Audiència Nacional Cuixart i Sànchez, el primer cop que van anar a declarar a l'Audiència Nacional EP
Catalunya El Punt Avui
Divendres, 27 Octubre 2017 07:57

La fiscalia s’ha oposat que es deixi en llibertat provisional els presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, com demanen els seus advocats, perquè —al seu parer— es manté el risc pel qual els acusa del delicte de sedició, perquè els considera líders de la manifestació del 20 de setembre que va fer que la comitiva judicial no pogués sortir un cop acabat l’escorcoll del departament d’Economia. Tots dos són en presó provisional des de la nit del 16 d’octubre.

El tinent fiscal de l’Audiencia Nacional, Miguel Ángel Carballo, va presentar ahir el seu informe a la secció segona de la sala penal d’aquest tribunal, a la qual ha correspost resoldre els recursos perquè han estat presentats en apel·lació i no davant la jutgessa que va decretar la presó, Carmen Lamela.

En els seus recursos, Marina Roig, advocada de Cuixart, i Jordi Pina, de Sànchez, van exposar que tots dos van fer “constants esforços” perquè els manifestants permetessin sortir els agents de la Guàrdia Civil de la seu d’Economia. També van indicar que altres entitats van convocar aquesta protesta per la detenció de càrrecs del govern que organitzaven l’1-O. Els agents van sortir-ne a partir de les 4 de la matinada, després de més de 20 hores a la seu d’Economia. La protesta, però, només va causar danys a tres vehicles de la Guàrdia Civil, on els agents van deixar armes, que cap dels concentrats no va tocar.

El fiscal va justificar la presó provisional sense fiança de Sànchez i Cuixart per un dels riscos que marca la llei: la reiteració delictiva. La magistrada Carmen Lamela, però, va justificar-la amb els tres motius possibles: risc de fugida, reiteració delictiva i destrucció de proves.

Les dues defenses, en els recursos, retreuen a la magistrada que no pot recollir uns riscos que el fiscal no ha indicat, perquè com que no van ser citats a la vista, ells no van exposar cap argument de defensa. Ara ho fan en els recursos, en què asseguren que no hi ha cap risc, especialment el de fugida, perquè tenen família i feina, tal com –recorden— va exposar la magistrada per deixar en llibertat provisional el major del s Mossos, en contra del parer del fiscal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: