Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bonavista tindrà xarxa Wi-Fi lliure gràcies a un projecte comunitari

El projecte es presentarà aquest dissabte 10 de desembre (11h) al 'Buzz' de Bonavista

El ’Buzz’, instal·lat a la Rambla de Bonavista, acollirà avui la presentació del projecte de GuifiCamp al barri. El ’Buzz’, instal·lat a la Rambla de Bonavista, acollirà avui la presentació del projecte de GuifiCamp al barri. EL TELER DE LLUM.
Tecnologia Josep Cartanyà
Divendres, 09 Desembre 2016 19:19

Els veïns del barri tarragoní de Bonavista tindran, a partir d’aquest cap de setmana, accés lliure a Internet gràcies a una antena de xarxa Wi-Fi que s’instal·larà aquest dissabte als dipòsits de l’empresa Aitasa. Tot va sorgir arran del projecte d’activitats socials i culturals 'Buzz' -visualitzat en un bus instal·lat fa uns mesos a la Rambla de Bonavista-, que impulsa el col·lectiu Künstainer. El seu portaveu, Nani Blasco, explica que “li volíem posar Internet a l’autobús i no sabíem com fer-ho”. Aleshores, van contactar amb els impulsors del projecte GuifiCamp, que ha estat escollit pel programa europeu RIFE i la Fundació Guifi.net, que promouen tot tipus d’eines obertes i de lliure accés a les noves tecnologies. Blasco afirma que ambdós projectes han col·laborat per aconseguir disposar d’una connexió alternativa a la que ofereixen les companyies habituals i que permeti un accés “lliure i neutral”.

Per fer-ho possible, s’ha creat una xarxa de persones que, a través d’un sistema d’economia col·laborativa, faran possible l’accés a Internet amb tarifes simbòliques com 5 euros/mes. El projecte es presentarà demà, a les 11:00h, al 'Buzz', i després s’instal·larà l'antena.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: