Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joan XXIII amb la ‘Fundación Noelia’ en el Dia de les Malalties Neuromusculars

La infermera de l’hospital, Noelia Canela, va crear la fundació al 2014 quan van diagnosticar al seu fill, Adrià, amb 3 anys, una malaltia minoritària

L'estand, ubicat al vestíbul de Joan XXIII, ha donat informació a les persones que passaven envers la malaltia L'estand, ubicat al vestíbul de Joan XXIII, ha donat informació a les persones que passaven envers la malaltia CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Novembre 2017 16:36

Avui és el Dia de les Malalties Neuromusculars i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona dóna suport a la Fundación Noelia, que treballa per difondre coneixement sobre la Distròfia Muscular Congènita (DMC) per dèficit de col·lagen VI. Aquesta fundació ha posat un estand al vestíbul del centre sanitari per informar a les persones que passen pel Joan XXIII sobre aquesta malaltia minoritària.

Noelia Canela, infermera de Joan XXIII, va crear la fundació quan van diagnosticar al seu fill Adrià, amb tres anys, a l’abril de 2014, amb DMC, una malaltia minoritària, molt greu, degenerativa, que afecta als músculs, i actualment sense cap tipus de tractament i cura. Els objectius de la Fundación Noelia són captar fons per a la investigació científica d’aquesta malaltia i que es pugui trobar un tractament pels nens que la pateixen, donar a conèixer la malaltia i agrupar el màxim de pacients afectats per DMC, i a les seves famílies per treballar coordinadament.

DMC

La DMC és una malaltia que es pot diagnosticar des de 2001. Aquesta malaltia genètica es presenta des del naixement i es caracteritza per la manca de to muscular, hiperlaxitud dels dits, mans i peus, retracció dels tendons, especialment del tendó d’Aquiles i rigidesa espinal. A més, apareix una insuficiència respiratòria nocturna progressiva que requereix de suport ventilatori, ja que és una causa potencial de mort.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: