Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls organitza un tast solidari de vins a favor de la Fundació Noelia

El tast solidari es realitzarà el dia 13 de maig en el marc de la mostra ‘Music Valls Va de Vins’

Els organitzadors mostren el cartell del Tast a la Solidaritat de Valls Els organitzadors mostren el cartell del Tast a la Solidaritat de Valls JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dijous, 27 abril 2017 13:48


L’Ajuntament de Valls i la DO Tarragona donaran suport al projecte ‘Dóna-li força, dóna-li vida!’ de la Fundació Noelia, amb la segona edició del Tast a la Solidaritat, que se celebrarà el proper 13 de maig, a les 19:00h, al Pati de Valls, en el marc de la mostra ‘Music Valls Va de Vins’. A partir de divendres 28 d’abril, els tiquets es podran adquirir a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme de Valls, a Cabra del Camp i a Camarles a un preu de 10 euros. A més, també s’ha previst una “fila zero” per aquelles persones que vulguin fer una donació a un preu superior. El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, ha destacat que “aquesta consolidació del tast solidari ens fa singulars dins de les fires i mostres d'estils semblants i mostra la cara més solidària dels vallencs i vallenques.”

El tast de vins solidari consistirà en la degustació de vins DO Tarragona elaborats amb varietats de raïm tradicionals. La mostra organitza aquest tast solidari en el marc de la fira que ocuparà el centre de la ciutat els dies 12, 13 i 14 de maig. La secretària de la DO Tarragona, Àngels Collado, ha explicat que enguany es presentaran vins de les varietats cartoixà, xarel•lo vermell, sumoi i moscatell. La recaptació del Tast a la Solidaritat anirà destinada íntegrament al finançament al projecte de recerca impulsat per la Fundació Noèlia 'Dóna-li força, dóna-li vida'. El tast estarà dirigit pel sommelier argentí resident a Catalunya Miguel Figini, coordinador de l’Espai el Vi Català.

Cap a la cura de la malaltia

L’objectiu de la Fundació Noelia és recaptar fons destinats a la investigació i al coneixement de la distròfia muscular de Collagen VI. La presidenta de la Fundació Noelia, Noelia Canela, -i mare d’un nen de sis anys afectat-, ha explicat que la malaltia “provoca distròfia i desgast als músculs i una feblesa als nens que la pateixen, que deixen de caminar als deu anys”. Però el més greu és que, com a conseqüència, també afecta la seva musculatura respiratòria.

Però, gràcies a la creació de la fundació, el desembre del 2015, s’han fet avenços importants. Actualment s’està donant suport al projecte de l’investigador nord-americà, el Dr. Carsten Bönnemann, que ha permès iniciar el procés que pot portar a la cura d’aqueta malaltia minoritària. El novembre del 2016, la Fundació Noelia li va fer entrega dels primers 75.000 dòlars, gràcies als quals s’ha pogut demostrar que es pot combatre el Collagen VI amb la tècnica de la silenciació genètica. De moment, s’ha aplicat “in vitro” a les cèl•lules, amb èxit, i properament s’aplicarà en ratolins per comprovar els efectes en una musculatura petita.

Enguany la fundació té com a nou repte finançar dos projectes amb l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En primer lloc obrir una línia d’investigació, que té com investigadora principal la Dra.Cecilia Jiménez. Aquest projecte a la vegada permetrà seguir fent diagnòstics de pacients i donarà continuïtat a un projecte d'investigació bàsica en relació aquesta malaltia, que havia quedat sense finançament.

En segon lloc, la fundació vol crear un Registre Nacional d’afectats a l’hospital Sant Joan de Déu, que permetrà poder fer un Registre Internacional més acurat i realitzar assajos clínics que es traduiran en futures teràpies o tractaments. Ambdós projectes tenen una durada de dos anys i el seu cost total és de 134.925 euros.

Divendres 28, tiquets a la venda

Les persones interessades en participar al Tast a la Solidaritat poden adquirir el seu tiquet de 10 euros en un dels 4 punts de venda habilitats. A Valls, a l'Oficina Municipal d'Informació Turística de Valls (carrer de La Cort 61) i a l' Oficina de la DO Tarragona (carrer de La Cort 41 baixos); a Cabra del Camp, a la Perruqueria Un&Una; i també a la Botiga Fontallum a Camarles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: