Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

La Generalitat controlarà la gestió de l'hospital Sant Joan

Un ens participat en el 55% pel Servei Català de la Salut i en el 45% per l'Ajuntament de Reus se'n farà càrrec l'any vinent

El conseller de Salut, Toni Comín, va ser ahir a l'hospital Sant Joan de Reus per anunciar la creació de l'ens que el gestionarà El conseller de Salut, Toni Comín, va ser ahir a l'hospital Sant Joan de Reus per anunciar la creació de l'ens que el gestionarà ACN
Salut
Dimecres, 19 abril 2017 08:19

La futura governança de l'hospital Sant Joan passarà a mans d'una entitat formada per la Generalitat i l'Ajuntament l'any vinent. El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, va comparèixer ahir a la tarda davant dels mitjans per confirmar la mesura. D'aquesta manera, i amb l'objectiu de “garantir la viabilitat financera” de l'equipament, el Departament de Salut i el consistori treballaran conjuntament durant els pròxims mesos en la constitució del consorci, participat en el 55% pel Servei Català de la Salut i en el 45% per l'administració local. “Aquesta és una fórmula habitual que ja s'aplica en altres hospitals del país”, va explicar Comín, que de passada va destacar que la plantilla actual “mantindrà les seves condicions laborals”.

El conseller va estar acompanyat pel batlle reusenc, Carles Pellicer, i la regidora de Salut, Noemí Llauradó. L'alcalde va indicar que “la comissió mixta formada temps enrere ha servit per ampliar la nostra mirada de futur” i per “trobar solucions” que millorin la delicada situació econòmica de l'hospital. En aquesta línia, Comín es va referir a “les estratègies de demà” per descriure que el pla estratègic de salut redactat per la Generalitat per a la demarcació té en l'equipament reusenc “una de les joies de la corona”, i va exposar que el dèficit tindria “difícil solució” si l'hagués de suportar únicament l'Ajuntament de la capital del Baix Camp. En conseqüència, va dir, “la mesura que trobem més adequada és la gestió compartida”. Comín va detallar que altres centres, com el Parc Taulí de Sabadell i el barceloní Hospital del Mar, són dirigits amb aquest mètode.

L'entitat, segons Comín, es farà càrrec del concert, dels seus professionals i del lloguer de l'equipament. De fet, i durant la seva intervenció, el conseller es va adreçar als treballadors diversos cops per dur-los “un missatge de futur”, tal com el va definir Llauradó. “Els treballadors de l'hospital Sant Joan poden dormir tranquils, perquè el dèficit deixa de ser una amenaça”, va comentar. En tot cas, no va precisar altres aspectes relacionats amb la situació de la plantilla, en peu de guerra per qüestions salarials. “La notícia és que es crea aquesta entitat per gestionar l'hospital. Tota la resta continua igual”, va explicar en al·lusió al futur, entre d'altres, de l'hospital de Móra d'Ebre i l'acabament de la concessió l'any vinent.

Compromís financer

Sobre el repartiment de la titularitat, Comín va advertir que “en altres hospitals catalans la Generalitat té un percentatge de titularitat més gran”. Però a l'hora de repartir-se'l, Comín explica: “Aquí hem volgut fer valer la magnífica feina durant anys del consistori en l'impuls d'aquest centre.” En tot cas, va assegurar que la conselleria que lidera assumirà “tot el que calgui fer” per mantenir l'estabilitat financera del centre sanitari reusenc. Les qüestions del dia a dia, va afegir-hi, es tractaran en la comissió tècnica que ja fa un any que està constituïda amb la finalitat de trobar solucions per a l'hospital. Més endavant, per tant, es faran públics nous detalls del consorci, com ara la seva estructura jurídica. Les mesures previstes en el pla de viabilitat, malgrat tot, es mantenen. “El nostre full de ruta és clar”, explicat Pellicer.

 

El comitè d'empresa, a l'expectativa

Durant la seva intervenció d'ahir, Comín va recordar “la bona feina feta fins ara” pels gestors de l'hospital amb la finalitat de trobar una sortida al dèficit. El conseller va agrair el lideratge de Llauradó “en un context tan complicat” i va assenyalar que la constitució del nou ens de gestió “no és pas un procés de quatre dies”. “Però tenim més temps del que és estrictament necessari”, hi va afegir, per definir la seva posada en marxa, el gener del 2018. Malgrat reiterar diversos cops que “els treballadors no han de patir”, el cas és que la seva intervenció, feta pública ahir al matí, va aixecar força expectació i va ser seguida per diversos integrants del comitè d'empresa. “A hores d'ara, el cert és que Llauradó no ens ha dit encara què passarà amb el nostre conveni”, van denunciar alguns assistents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: