Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La tempesta verda

Els Castellers de Vilafranca descarreguen d’una tacada a Valls els dos primers castells de gamma extra de l’any, en la seva primera actuació a la capital de l’Alt Camp

El 3 de 9 amb l'agulla que els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte a la plaça del Pati de Valls El 3 de 9 amb l'agulla que els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte a la plaça del Pati de Valls CASTELLERS DE VILAFRANCA
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dissabte, 17 Juny 2017 08:06

Històric! Els Castellers de Vilafranca van descarregar d’una tacada els dos primers castells de gamma extra de la temporada. És una consecució històrica ja que, d’entrada, mai abans s’havien vist castells d’aquesta magnitud tan aviat. A més a més, no es tractava d’un escenari qualsevol: era a Valls, on els verds no havien actuat mai.

Com no podia ser de cap altra manera, els vilafranquins van aprofitar la invitació de la Colla Joves per participar en la seva diada del Pati per preparar i executar una jugada mestra i 100% castellera. Els fets van succeir dissabte a la tarda, amb molta calor i amb el públic refugiat en les zones d’ombra de la plaça del Pati.

Hi havia expectació, amb un cert recel. Mai a Valls cap colla no vallenca hi havia intentat un castell superior al 3 de 9. Sense treva. Els verds van obrir plaça amb el 3 de 9 amb l’agulla, un dels prínceps de la gamma extra que la colla va fer rendir d’una manera escandalosa. La consecució tenia el valor afegit, simbòlic i molt especial, de ser el primer “tres amb l’agulla” que es descarregava a Valls. Eufòrics, els verds es van llançar tot seguit per la torre de 9, que, molt més rebel, va obligar les manilles a una lluita amb el pit obert. El 4 de 9 i un pilar 7 que –sorprenentment– només es va carregar completaven la tempesta castellera verda al bressol casteller.

Tresos de nou

També a Valls, els Castellers de Barcelona es convertien en la primera colla barcelonina que enguany fa un castell de 9: el seu 3 de 9 va ser preciós.

En canvi, la Colla Joves no en tindrà un bon record. D’entrada, el seu 3 de 9 va pujar nerviós i va caure després de la carregada, i també es van quedar a mitges amb el 4 de 8 amb el pilar. Paral·lelament, a l’Arboç, la Colla Vella sí que descarregava el 3 de 9 amb la mirada posada en Sant Joan i l’objectiu del 3 de 10 entre cella i cella.

La jornada va deixar tres 3 de 9 més: a Algemesí, la Colla Jove plantava amb bona figura el primer castell de 9 que es descarrega al País Valencià, mentre els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró feien el mateix a Berga, molt bonics en tots dos casos. Cal destacar, també, el primer 5 de 8 del curs amb la firma dels Marrecs de Salt a Vic.

Valls, plaça del Pati

Castellers de Vilafranca:
3/9fa, 2/9fm, 4/9f, P/7f(c) Joves Xiquets de Valls:
3/9f(c), 4/8a(c), 4/8, 2P/5 Castellers de Barcelona: 3/9f, 2/8f, 4/8, vano de 5 Moixiganguers d’Igualada: 2/8f, id3/8, 3/8, 4/8, vano de 5 Nens del Vendrell: 4/8, id3/8, 2/7, 3/8, P/6


ALTRES ACTUACIONS

L'Arboç. Dissabte 10 de juny

VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
5/8, 3/9f, 2/8f, 2P/5

BORDEGASSOS DE VILANOVA:
2/7, 5/7, 4/7, 2P/5

MINYONS DE L’ARBOÇ:
3/7, 4/7, 2/6, 2P/4

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: