Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó i renova l'acte del Setge

Entre els actes més esperats hi ha la processó de la Immaculada, el 8 de desembre, i la commemoració del Setge de 1640, el dia 11, al pati de la Torre del Llimó, amb el públic assegut

Imatge d'arxiu de l'arribada de la processó a la plaça de l'Església de Santa Maria Imatge d'arxiu de l'arribada de la processó a la plaça de l'Església de Santa Maria ARXIU / REVISTA CAMBRILS-GDDCT
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 03 Desembre 2021 21:23

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera enguany la processó amb les entitats festives i introdueix novetats importants en l’acte de commemoració del Setge. Els actes van començar divendres passat, 26 de novembre, amb l’encesa de l’enllumenat i finalitzaran, el 19 de desembre, amb el Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí.

Es recupera la processó 

Un dels actes més esperats serà la tradicional processó de la Immaculada, el 8 de desembre, que l’any passat es va haver de suspendre. A la sortida de la missa, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i la Cobla de Ministrers de Cambrils tornaran a recórrer els carrers del nucli antic sense els balls finals a la plaça de l’Església per evitar aglomeracions.

La commemoració del Setge canvia de format i de lloc

Un altra cita destacada del programa és la commemoració del Setge de 1640, que canvia de format i d’emplaçament. L’acte institucional es portarà a terme el dissabte 11 de desembre, a les 18 hores, al pati de la Torre del Llimó, amb el públic assegut i una ubicació més recollida i còmoda que afavorirà el seguiment de les intervencions sobre aquest episodi històric.

La convidada del Setge d’enguany serà la rectora de la URV, Maria Josep Figueras Salvat, i posteriorment el rapsoda Josep M. Puig Baiget, lllegirà el poema 'L’ombra de Jacint Vilosa' de Ventura Gasol, acompanyat pel xelo d’Olga Prats Carriga. Després de l’actuació de la Coral Verge del Camí, el Seguici festiu farà el recorregut fins a la plaça del Setge, on l’alcalde i les pubilles faran l’ofrena de les corones florals i es cantarà el Cant dels Segadors.

Art, teatre i música

El programa de festes també inclou la 15a edició de Tallers Oberts, l’acte de lliurament dels Premis Vila de Cambrils, i el Teatre de Festa Major amb la comèdia 'Una mort a mitges' de Mayte Carreras i Cristina Solà.

D’altra banda, destaquen els concerts de músics cambrilencs formats a l’Escola Municipal de Música, en el marc del cicle de la Cripta. El 5 de desembre la jove pianista cambrilenca Astrid González interpretarà obres de Beethonven, Chopin i Granados i el 12 de desembre Genís Piqué i Marc Torres oferiran un recital de flauta travessera i piano que farà viatjar al públic per la història de la música.

Exposicions

En l’apartat de les exposicions, el 25 de novembre es va inaugurar 'Naturalment' de Lluís Puiggros Puigdellívol a la Sala Àmbits del Centre Cultural, aquest divendres 3 de desembre ha obert portes la mostra de figures de plastilina 'Plastihistòria de la Humanitat' de la Fundació Educa a la Sala d’Actes del Centre Cultural de la mà de la Unió de Botiguers, i a partir del 16 de desembre, l’Espai el Pati del Centre Cultural acull d’exposició de l’Associació La Mar de Pintura.

Coincidint amb la Festa Major, el dia 16 de desembre la Biblioteca ofereix una hora del conte dedicada als contes de Nadal amb Assumpta Mercader.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: