Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Verge reivindica un Reus "feminista, antiracista i acollidor"

La consellera de Feminismes i Igualtat pronuncia el pregó de Sant Pere 2021

Tània Verge, durant el pregó de Sant Pere Tània Verge, durant el pregó de Sant Pere REUS CULTURA
Festa Major Alba Cartanyà - Reus Digital / GDDCT
Dijous, 24 Juny 2021 21:01

La consellera de Feminismes i Igualtat de la Generalitat, Tània Verge, ha donat aquest vespre de dijous el tret e sortida a la Festa Major de Sant Pere 2021. “Reus és una part indestriable de la meva identitat: sóc dona, feminista, d’esquerres, independentista, professora universitària... i ganxeta”. Així s’ha definit la pregonera al començament d'una intervenció en què ha volgut compartir experències i records. També ha repassat les polítiques públiques del consistori en el seu àmbit i ha reivindicat finalment un Reus “feminista, antiracista i acollidor”.

Ha estat el batlle, Carles Pellicer, qui ha introduït la pregonera Verge tot posant en valor la seva tasca en la docència i la recerca. Agraïda, Verge ha assenyalat "l'orgull" que suposa poder obrir la Festa Major i tot seguint ha recordat algunes de les vivències que la lliguen a la ciutat, si bé fa anys que no hi viu. Des de les classes a l'ARCE i el Gabriel Ferrater a les tardes al cinema Palace, la consellera ha dibuixat la ciutat de la seva joventut. La família, actualment, la fa tornar sovint. Quan ho fa, ha admès, gaudeix tot comprovant els petits canvis que s'hi han pogut produir des de l'anterior estada.

En el seu pregó, Verge ha teixit un relat en què, tot i la llunyania un cop va deixar la ciutat per estudiar i fer les seves primeres passes professionals, Reus sempre hi va ser present. "Soc d’aquí perquè ser d’algun lloc no és només la mera descripció geogràfica d’on vius en un moment donat, sinó també el lloc on has crescut", ha indicat. La pregonera s'ha referit també al seu punt de vista femeninista per entendre la ciutat, l'entorn i la seva trajectòria. Tot descrivint la ciutat com el seu "campament base", ha assenyalat que des de l'exterior ha assumit que "no hi ha país sense el territori".

I aquesta consciència es reafirma, ha detallat, "des de la responsabilitat que tinc l’honor d’exercir actualment al Govern de la Generalitat. Fer territori va molt més enllà de realitzar visites. Implica vertebrar el país a través de l’equitat territorial, tot garantint l’accés a recursos i serveis amb independència d’on es visqui". Tot elevant el discurs, centrada en la igualtat entre les persones, ha explicat que "no puc deixar de mirar-me la ciutat amb aquests ulls, els de la garantia de drets, els de la defensa dels drets humans. No és pas el lloc ni el moment de fer-ne cap avaluació", si bé ha repassat algunes de les iniciatives impulsades a la ciutat en l'aspecte social.

D'aquesta manera, ha posat en valor un espai "referent" com és el Casal de les dones, ha celebrat que Reus sigui una ciutat femeninista segons l'acord al plenari i ha destacat que s'hagin impulsat programar per acollir refugiats. "Són polítiques indispensables", ha dit, i més en un context en què "el masclisme" no dona treva. També ha carregat contra l'extrema dreta, "que malauradament coneixem tan bé en aquest país i que la mateixa plaça del Mercadal en té el record gravat, i que sembra discursos negacionistes, i atia l’odi contra les minories".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: