Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils recupera per Sant Pere el seguici festiu "estàtic" amb una mostra al Parc del Pescador

La Trobada de Vela Llatina, la Festa de l'Ormeig, la revetlla de Sant Pere o l'espectacle infantil 'Aquesta bruixa és un encant' són altres propostes de la Festa Major

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora Cinta Ballesté, i els representants de les entitats han presentat el cartell de la Festa Major de Sant Pere L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora Cinta Ballesté, i els representants de les entitats han presentat el cartell de la Festa Major de Sant Pere JOSEP CARTANYÀ
Festa Major Josep Cartanyà
Dimarts, 15 Juny 2021 13:06

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils intenta recuperar mica en mica la normalitat, després d'un any i mig marcat per la pandèmia. Enguany, el Parc del Pescador serà l'epicentre de la majoria d'actes festius, que s'adaptaran a les mesures actuals. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha agraït la feina fea tant per l'equip de la Regidoria i Festes com de les entitats, "que estiguin actives amb ganes de participar-hi". L'alcaldessa ha destacat de la festa major d'enguany "la recuperació del Seguici Festiu", que estarà present de forma "estàtica" amb una mostra de tots els seus elements, el mateix 29 de juny, per Sant Pere, al Parc del Pescador.

Sant Joan, el tret de sortida

La regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha fet un repàs als actes més destacats d'una festa major que donarà el tret de sortida amb els actes previs de Sant Joan. El 23 de juny, a les 19:30h, davant de la Torre del Port, tindrà lloc la tradicional Arribada de la Flama del Canigó, que serà portada pel Ball de Diables de Cambrils, Cagarrieres i les entitats festives, amenitzat pels timbalers del Ball de Diables. A les 20:30h, clourà la jornada amb un concert i ballada de sardanes, al Parc del Pescador, per part de la Cobla Principal de Tarragona i els Amics de la Sardana de Cambrils.

La Trobada de Vela Llatina i la Festa de l'Ormeig

La X Trobada de Vela Llatina de Cambrils iniciarà, el 25 de juny, a partir de les 18h, l'amarrament de tots els bastiments particiaopnts al Sorral del Port de Cambrils. L'endemà dissabte 26 de juny, a partir de les 10h, arribaran la resta de les embarcacions parcipants en la trobada. A les 18h, a garbí del Port de Cambrils, es farà una demostració de navegació de l'Art am Vel·la Llatina. 

Un dels atractius dels actes previs de la Festa Major de Sant Pere és la XV Festa de l'Ormeig -la pesca tradicional de Cambrils-, que se celebrarà el mateix dissabte a la part superior del Moll de Ponent del Port. A partir de les 19:30h, s'obrirà el recinte al públic, que entrarà des del passeig de les Palmeres. A partir de les 20:30h, es farà una recreació de la tècnica del bol a batre amb una calada de soltes a càrrec de pescadors professionals d'arts menors de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Després de xorrar les soltes, tots els bastiments participants en la trobada entraran a prot un per un per davant del recinte superior del Moll de Ponent. Mentre naveguin amb les veles hissades uns o bogant els altres, es comentarà la navegaió de lluïment tot rememorant les llargues jornades que els pescadors passaven a la mar a bord d'aquestes embarcacions a rem i vela. L'acte es retransmetrà per streaming per Canal Reus TV.

L'endemà diumenge 27 de juny finalitzarà l'activitat pesquera amb la hissada conjunta de veles llatines, a les 10h, al mig del port de Cambrils.

La revetlla de Sant Pere

El 28 de juny, a les 20 i a les 23h, a l'escenari del Parc del Pescador, es podrà gaudir del doble concert de la Revetlla de Sant Pere, amb l'Orquestra Venus. 

L'endemà dimarts 29 de juny, diada de Sant Pere, a les 09h, pels carrers del barri del Port, sortiran les Matinades amb els Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l'Endenga. 

A les 12h, a l'església parroquial de Sant Pere, se celebrarà la tradicional Missa Major en honor a Sant Pere. 

El Seguici Festiu Estàtic

Tot i que encara no es podrà reviure el tradicional Seguici Festiu pels carrers de Cambrils, la Regidoria de Cultura i Festes i les entitats col·laboradores han inventat per enguany una fórmula adaptada a les mesures per la covid-19 que permetrà gaudir dels elements festius. Es tracta del Seguici Festiu Estàtic, una mostra o exhibició dels grups que estarà present, el 29 de juny, de les 19 a les 21:30h, al parc del Pescador.

El membre de la colla castellera dels Xiquets de Cambrils, Marc Luque, ha explicat en nom de les entitats festives participants, que aquestes estaran repartides al llarg del parc: la Colla Gegantera Tota l'Endenga (grallers, Gegants, Nans i bèsties de foc), la Farnaca amb els seus timbalers, i la Farnaqueta acompanyada dels Nyanyos timbalers, els Timbalers Cop de Cap, el Ball de Bastons, els Amics de la Sardana, els Xiquets de Cambrils i el Ball de Diables Els Cagarrieres, amb el grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera. Les persones que accedeixin al parc per la porta d'entrada del Passieg de les Palmeres trobaran totes les entitats festives i podran descobrir fent el recorregut els elements, les seves músiques, els seus balls, els timbals i el foc. També es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

L'organització demana que el públic assistent segueixi les instruccions del personal de les entitats per tal que el màxim nombre de gent pugui gaudir amb seguretat del Seguici.

La Festa Major es completarà amb exposicions, teatre, tallers i altres espectacles. 

Podeu consultar el programa complert i reservar les entrades per aquells espectacles o activitats amb límit d'aforament en aquest enllaç.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: