Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls s'aboca amb 'Elling', la comèdia en busca de la "normalitat"

David Verdaguer (Elling) i Albert Prat (Kjell) són dos pacients d'un psiquiàtric, que compartiran un pis tutelat, on la seva amistat els ajudarà a superar les adversitats

'Elling' va fer parada aquest dissabte al Centre Cultural de Valls 'Elling' va fer parada aquest dissabte al Centre Cultural de Valls M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Redacció Infocamp
Diumenge, 28 abril 2024 11:07

Albert Prat i David Verdaguer, amb la resta d'actors secundaris, van pujar aquest dissabte a l'escenari del Centre Cultural de Valls per protagonitzar 'Elling', una comèdia tendra, divertida i vibrant que ens explica una història de superació personal gràcies a una amistat original i imprevisible. L'obra, dirigida per Pau Carrió i basada en un text de l'autor noruec Ingvar Ambjornsen, és un dels tres espectacles d'abonament de la temporada dels teatres de Valls. Com ja va passar amb els anteriors, l'espectacle va omplir les butaques del Centre Cultural.

En busca de la "normalitat"

L’Elling - David Verdaguer- i el Kjell -Albert Prat- es coneixen compartint habitació en un centre psiquiàtric. Malgrat que tot sembli indicar que són persones bastant incompatibles, passat un temps l’estat els dona l’oportunitat de compartir un pis tutelat a la ciutat d’Oslo. A partir d’aquí, compartiran un camí ple de reptes, sorpreses, creixement, manies, coneixences, enamoraments i revelacions personals que capgiraran totes les expectatives i els pronòstics de fracàs. L'objectiu, superar el repte que els posa el govern per aconseguir arribar a una suposada "normalitat". La lliçó, una bona amistat és la que està per sobre i al marge de tot.

Elling centre psiquiatric

Escena d''Elling', amb els dos protagonistes compartint habitació en un centre psiquiàtric (M.B.M.)

El seu director, Pau Carrió, descriu 'Elling' com "una comèdia tendra i optimista fins a l’absurd, sobre una amistat que insisteix en existir i avançar contra tota adversitat. Una història de perdedors que aprenen a guanyar sense el permís de ningú". La interpretació del camaleònic David Verdaguer i del polivalent Albert Prat fa possible apropar-nos més als personatges i sempre amb una dosis d'humor.

Sobre l'amistat

El director teatral reflexiona en aquesta obra sobre el poder de l'amistat: "Un joc d’encaixos estrany i imprevisible que fuig de tota teoria, que no accepta algoritmes ni intel·ligències artificials perquè no té a veure amb allò que som cadascun de nosaltres per separat, sinó amb allò que hem fet, fem i som capaços de fer junts. És sempre una aventura compartida. Capaç de fer-nos arribar més lluny, de donar-nos suport, una empenta, un cop de mà, una abraçada, un toc d’atenció…, de parar orella, de donar un consell o un regal inesperat, de fer-nos perdre pors i obrir nous horitzons".

David Verdaguer i Albert Prat Elling

David Verdaguer i Albert Prat donen vida a l'Elling i el Kjell, els protagonistes de l'obra (M.B.M.)

Acceptar la diversitat

Ingvar Ambjornsen és un autor noruec que va escriure 'Elling' al 1966, una sèrie de quatre llibres per joves. Aquesta és l’obra més coneguda tant a Noruega com a fora del país. L’obra també resulta ser un aprenentatge per a l’acceptació de la diversitat funcional i concretament la discapacitat psíquica, amb els seus problemes per a l’adaptació. La diversitat és el que ens uneix i en aquesta obra els acosta una mica més a la societat a la que també pertanyen.

Finalment, cal esmentar l'escenografia de Sebastià Brosa, elegant i eficaç per la seva gran versatilitat i que permet canviar fàcilment d’espais amb pocs elements que encaixen a la perfecció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: