Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua

El CNL organitza pràctiques lingüístiques en establiments col•·aboradors i busca nous participants

Imatge del participants en una de les edicions del Voluntariat per la llengua a Reus Imatge del participants en una de les edicions del Voluntariat per la llengua a Reus CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 26 Gener 2018 11:01

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i altres municipis del Baix Camp coincidint amb l’inici dels cursos de català per a adults del segon quadrimestre. Una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris i els aprenents inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar, amb l’objectiu que els aprenents guanyin seguretat i fluïdesa parlant en català. Una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i permeten que els aprenents facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. Com a novetat en aquesta edició, els alumnes de nivell Bàsic 3 hauran de visitar algun d’aquests comerços i practicar fora de l’aula allò que aprenen a classe.

Per desenvolupar el programa es necessiten voluntaris i aprenents que tinguin ganes de parlar d’elles mateixes, de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s’organitzen des del CNL. En aquest sentit, les activitats complementàries que organitza el CNL per aquest trimestre són una visita guiada a l’exposició ‘Reus, retrat fotogràfic d’una centúria’, l’assistència com a públic a un partit d’hoquei del Reus Deportiu i la celebració del dia internacional de la llengua materna. Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc al Mas Pintat a Reus el 2 de febrer a les 19 h.

Punts d’inscripció

Les persones que estiguin interessades a participar en el Voluntariat per la llengua com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al CNL de l’àrea de Reus personalment, al carrer de l’Àliga de Reus 1, per telèfon (977 128 861), per correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o a través del web www.vxl.cat/participa-hi..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: