Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Programa Erasmus+ a la URV preveu un finançament de gairebé 963.000 euros en aquest curs

Les ajudes concedides permeten finançar dos projectes per promoure la mobilitat internacional d'estudiants i personal de la Universitat

El Programa Erasmus destinarà uns 963.000 euros a projectes per promoure la mobilitat internacional d'estudiants i personal de la URV El Programa Erasmus destinarà uns 963.000 euros a projectes per promoure la mobilitat internacional d'estudiants i personal de la URV URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 29 Setembre 2017 16:37

El Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) va publicar la resolució de sol·licituds seleccionades en la convocatòria de 2017 de projectes de mobilitat del programa Erasmus+ d’Educació Superior. La xifra concedida a la URV, de 962.260 euros, permet finançar els dos projectes sol·licitats pel Centre Internacional destinats a promoure activitats de mobilitat internacional d’estudiants i personal.

Mobilitat dins d’Europa

La major part d’aquest finançament (programa KA103) va destinat al projecte de mobilitat d’estudiants (SMS) que es desplacen a un altre país europeu per realitzar estudis en altres institucions d’educació superior, tot i que augmenta progressivament el finançament per fer pràctiques a empreses (SMT), i es mantenen les mobilitats de personal per formació i docència (STT i STA). En concret, inicialment és possible finançar 345 mobilitats per estudis, 100 mobilitats per pràctiques, 6 mobilitats per formació i 15 mobilitats per docència.

Els estudiants reben ajudes d’entre 200 i 300 euros al mes, segons el país de destinació. Els que realitzin pràctiques reben un 100 euros al mes addicionals. A més, aquest any s’ha augmentat el complement per estudiants amb rendes més baixes, que s’aplicarà tant a mobilitats per estudis com a mobilitats per pràctiques, i és un import addicional de 175 euros al mes. Segons l’adjudicació del SEPIE, es pot finançar un màxim de 7 mesos per estudis i un màxim de 3 mesos per pràctiques. En aquest últim cas, s’assegura poder finançar totes les places atorgades, fet que millora les condicions inicialment previstes.

Mobilitat amb altres països

A més de la mobilitat dins d’Europa, també s’han adjudicat fons pel projecte de mobilitat amb altres països del món, amb el programa anomenat Erasmus+ Internacional (KA107). Els països amb els quals la URV té aquest tipus de convenis pel curs 2017-2018 són: Austràlia, Japó i Vietnam, adjudicats en un projecte anterior, i Egipte, Marroc i Sud-àfrica, recentment adjudicats.

Les mobilitats dins d’aquest programa compten amb un finançament que inclou un ajut per l’estada segons el país i un ajut al viatge segons la distància de desplaçament, i és superior a altres programes que fins ara permetien fer mobilitats en aquestes destinacions.

Totes les universitats sòcies són punteres en el seu país i han estat escollides atenent un criteri de col·laboració prèvia amb la URV.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: