Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fi de les obres al Mercat Central de Tarragona, encara sense data d'obertura

Tarragona tanca oficialment gairebé una dècada de treballs, però continua sense concretar-ne la inauguració, que s'espera per al primer trimestre del 2017

Signatura de l'acta d'ocupació del Mercat Central entre l'Ajuntament i la constructora. Signatura de l'acta d'ocupació del Mercat Central entre l'Ajuntament i la constructora. AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI.
Comerç Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 16 Desembre 2016 08:40

Tarragona ha posat punt final al projecte municipal més gran dels últims anys: la remodelació del Mercat Central. L'Ajuntament i l'empresa constructora (Isolux Corsán Construcción, SA) van signar ahir l'acta d'ocupació, un gest que va servir per simbolitzar el final oficial d'unes obres que s'han allargat durant gairebé una dècada, entre els treballs previs i l'execució de la reforma i l'ampliació. Tot i aquest pas, però, l'equipament continua sense tenir data per al trasllat dels paradistes (que estan en una vela provisional a la plaça Corsini des de l'any 2007) ni per a la inauguració de cara al públic, que, després de tants endarreriments, el govern es limita a situar ara dins del primer trimestre del 2017.

“Aquesta és una gran realitat que es materialitzarà de cara al públic quan toqui”, va afirmar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Els paradistes de l'antic mercat que es traslladaran a l'edifici ara reformat (un total de 40 parades, el 83% del total) han pogut fer les obres necessàries als seus espais de venda des del mes d'octubre, i serà la comissió negociadora la que fixarà la data d'obertura en les pròximes setmanes.

Pel que fa a les vuit parades vacants, la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, va avançar que al mes de gener es farà el concurs públic per adjudicar-les, mentre que es continuarà treballant per aconseguir la plena ocupació de la planta semisubterrània de locals comercials, on encara en queden set de vacants després de tres concursos. En aquesta mateixa planta, Mercadona gestionarà tant el supermercat com sis locals més, mentre que una botiga de productes de restauració n'ocuparà un altre.

“Aquest nou mercat ha de funcionar com una locomotora del comerç de la ciutat”, va anunciar Ballesteros. Els prop de deu anys d'obres han tingut efectes negatius sobre el comerç de l'entorn del mercat, zona que l'Ajuntament convertirà ara en una illa de vianants. Un cop es materialitzi el trasllat dels paradistes al nou mercat, els treballs continuaran amb el desmuntatge de la vela provisional i l'inici de l'obra de reforma de la plaça Corsini, actuacions que s'acompanyaran de la instal·lació d'un carrilló al mercat.

Confiança en el suport de l'Estat als Jocs

Mentre que l'Ajuntament de Tarragona continua esperant l'aportació dels vuit milions promesos per l'Estat per finançar les obres del Mercat Central, Ballesteros es va mostrar ahir optimista pel que fa al paper de l'Estat a l'hora de garantir la celebració dels Jocs Mediterranis, ara ajornats a l'any 2018. L'alcalde va detallar que el president de l'executiu estatal, Mariano Rajoy, li va expressar dimecres passat durant un acte del Comitè Olímpic Espanyol (COE) la disposició del seu govern de garantir econòmicament la celebració. L'Ajuntament reclama a l'Estat una aportació de 13 milions tant per finançar la piscina olímpica descoberta (tres milions) com per equilibrar el pressupost operatiu (nou milions). A més, el consistori vol que l'Estat assumeixi el sobrecost de l'ajornament, import que l'alcalde va dir que estarà tancat a finals d'any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: