Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Càritas impulsa la primera botiga “Moda RE” a Tarragona

Es tracta d’un projecte d’inserció laboral que pretén donar una segona oportunitat a les peces de roba

Imatge de la primera botiga "Moda RE" a Tarragona Imatge de la primera botiga "Moda RE" a Tarragona CÀRITAS
Comerç Abel Casanovas
Dilluns, 12 Desembre 2022 20:36

La primera botiga “Moda RE” impulsada per Càritas a Tarragona ja és una realitat. Aquest projecte està estès per tot l'Estat espanyol, ja que abans de l’obertura a la ciutat ja comptava amb 127 botigues més. Es tracta d'un projecte d'inserció laboral que vol donar una segona oportunitat a les peces de roba.

Aquest dilluns 12 de desembre s’ha fet la presentació oficial d’aquesta iniciativa a càrrec de Vicenç Veses, administrador de l’associació ARADA i Maite Ruiz, voluntària de Càritas.

Veses ha explicat que la botiga "Moda RE" “neix de la cooperativa Càritas, com a programa d’inserció laboral i pretén lluitar contra el consumisme a la societat”. Ha comentat que “en aquesta societat de disbauxa i consumisme, fem una crida al no consumisme i donem una segona oportunitat a les peces de roba que no utilitzem”.També ha indicat que “una vegada rebem la roba, el que fem és tractar-la, classificar-la i cosir-la per garantir unes peces de gran qualitat.”

Programa d’inserció laboral

Vicenç Veses ha afirmat que la inserció laboral és l’altra gran causa per la qual treballa Càrites amb les botigues "Moda RE", ja que “els treballadors són persones vulnerables que gràcies a aquest projecte poden fer el salt al mercat de treball”. La gent que ve a treballar a les botigues Moda RE rep “formació, acompanyament personal i professional”, ha assenyalat, i d’aquesta manera “aconseguim que tinguin una ocupació i una vida digna”, ha afegit.

Per la seva banda, la voluntària Maite Ruiz s’ha mostrat “contenta i amb moltes ganes d’ajudar a la gent”, ja que “sempre he estat de cara al públic”. Pel que fa a l’horari laboral, és un horari comercial amb descansos el dissabte a la tarda i dilluns al matí. Ruiz ha volgut detallar que “la roba que ens arriba és imprevisible”, és a dir “que aquí no tenim talles”.

Com arriba la roba a les botigues "Moda RE"?

La roba que es recull per ser reutilitzada mitjançant les botigues "Moda RE" s’obté gràcies a les donacions de la ciutadania als contenidors “Roba Amiga”, a les parròquies i a la nau de Càrites situada al Polígon Francolí.

Ganes de continuar creixent

Finalment, Vicenç Veses ha explicat que tenen la perspectiva de seguir creixent i que les botigues "Moda RE" “acabin absorbint a les altres botigues de Càrites”. Ha tornat a remarcar que “aquesta és la primera botiga a la diòcesi de Tarragona, però esperem arribar a les cinc en tres anys”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: