Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona recorrerà al Suprem per aconseguir el trasllat de la CLH

La moció s'aprova amb el suport de tots els grups, tot i que ERC s'absté perquè, -si bé està d'acord amb el trasllat-, no volen avalar a canvi "un POUM amb molts inconvenients"

L'empresa CLH, ubicada al Polígon Francolí, on l'Ajuntament contempla construir habitatges, equipaments i zones verdes L'empresa CLH, ubicada al Polígon Francolí, on l'Ajuntament contempla construir habitatges, equipaments i zones verdes TAC12
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 16 Març 2018 10:51

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat avui presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem davant la sentència que dona la raó a la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) en contra del seu trasllat. L'acord s'ha pres amb el vot favorable de tots els grups menys ERC, que s'ha abstingut.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha qualificat la situació de "kafkiana" i ha deixat clar que "no es tracta d'anar o no en contra del POUM". Tal com ja va dir en una roda de premsa anterior, l'alcalde no entén que una sentència digui que cal un informe -de l'autoritat estatal competent- que no és ni vinculant ni preceptiu. Ballesteros ha subratllat que el trasllat de l'antiga CAMPSA "és fonamental pel creixement de Tarragona". 

Per la seva banda, el portaveu d'ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha argumentat el seu vot dient que estan a favor del trasllat de la CLH als afores però indica que s'abstenen perquè no volen avalar "un POUM amb molts inconvenients".

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona va rebre una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estima un recurs contenciós administratiu interposat per la Companyia Logística de Hidrocarburos CLH. La resolució anul·la el text refós del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona que va aprovar la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, del 14 de maig del 2013.

El tribunal considera que falta un informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs, en concret, sobre el Pla de Millora Urbana de Campsa, el 40 CLH. Com a conseqüència de la sentència del TSJC, no es podria obligar l'empresa CLH a traslladar-se fora dels terrenys que ocupa al costat del riu Francolí. Cal recordar que el Pla de Millora Urbana contemplava el trasllat de CLH als afores.

El consistori es va mostrar "sorprés i indignat" per la sentència, va anunciar la presentació del recurs de cassació i va deixar clar que, mentrestant, sense sentència ferma el POUM seguirà vigent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: