Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona i el Sàhara Occidental junts per l'educació

El projecte ‘Una Finestra al Món’ torna a les escoles d’Smara per “intercanviar experiències educatives”

Activitat castellera als campaments d’Smara Activitat castellera als campaments d’Smara ALBERT RUÉ
Societat Albert Cuesta
Dijous, 22 Març 2018 12:14

El projecte solidari ‘Una Finestra al Món’, vinculat a la URV Solidària, va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de promoure l’intercanvi educatiu i cultural a més d’actuar com a instrument per donar a conèixer el conflicte sahrauí, una problemàtica que persisteix des de fa 43 anys. L’associació Una Finestra al Món es desplaçarà als campaments de refugiats d’Smara (Tindouf, Algèria) aquesta Setmana Santa per realitzar diverses activitats i tallers educatius, així com formar professors i aportar material escolar.

El projecte permet construir una realitat conjunta on els nens i nenes de les escoles de Tarragona i Smara intercanvien vivències i fomenten el seu creixement educatiu. El programa és ben divers: es realitzaran jocs creatius, s’escriuran cartes amb l’objectiu de ser intercanviades i es faran dibuixos, els quals s’enviaran al Sàhara perquè puguin ser completats pels infants d’allà. A més a més es compartiran els valors castellers de la mà dels Xiquets de Tarragona mitjançant activitats i tallers. En l’ordre col·lectiu, es persegueix “l’intercanvi d’experiències culturals” així com donar fruit a “experiències vivencials”, segons ha afirmat Inés Solé, membre del projecte.

Una Finestra al Món ja ha fet més de 15 expedicions en 10 anys i ha enviat prop de 100 voluntaris que han pogut conèixer de primera mà la situació als campaments i a Smara. En concret, el programa treballa amb set escoles sahrauís que des dels últims anys ha seguit una línea estratègica enfocat a la rehabilitació dels espais educatius, la dotació de biblioteques i material pedagògic i didàctic, a més de la preparació de formadors.

Un dels altres objectius principals del projecte ha sigut denunciar els fets del conflicte que dura des de fa 43 anys. El programa permet “donar a conèixer i ser altaveus de la causa del poble sahrauí”, afirma Glòria Balada, membre de l’entitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: