Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jubilats i pensionistes es concentraran avui per defensar el sistema públic

Tarragona, Reus i Tortosa seran l'escenari matí i tarda de grans concentracions de jubilats i ciutadans en defensa del sistema públic de pensions

Una de les concentracions de pensionistes a Sant Cugat del Vallès Una de les concentracions de pensionistes a Sant Cugat del Vallès TOT SANG CUGAT
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Març 2018 08:21

Els jubilats i pensionistes es concentraran aquest dissabte 17 de març, a partir de les 11:30h, a la plaça Corsini de Tarragona en defensa del sistema públic de pensions. La mobilització està convocada per Marea pensionista, CCOO i UGT i n’hi haurà una altra a Tortosa i a la tarda a Reus.

A la demarcació hi ha 160.000 pensionistes que cobren una mitjana de 897 euros en el cas dels homes i, pel que fa a les dones, la pensió mitjana no arriba als 700 euros. Des de fa setmanes, s'estan fent concetracions arreu de l'Estat per protestar contra la que consideren "escassa" pujada de les pensions del 0,25% que s'ha pactat per aquest any.

El secretari general de CCOO a Tarragona, Vicente Moya, recorda que aquest és un tema que afecta també als futurs pensionistes. Per la seva banda, el secretari general d'UGT a Tarragona, Joan Llort, ha assegurat que hi ha gent amb pensions que no serveixen per viure i ha lamentat que els governs "no tinguin en compte" a gent que ha treballat tota la vida. 

Els jubilats creuen que la congelació de les pensions és un símptoma de que la situació empitjori a partir de 2019, ja que aquell any entrarà en vigor una nova mesura anomenada "factor de sostenibilitat". Aquest apartat que es basa en l'esperança de vida pot reduir encara més la quantia de les pensions futures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: