Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'independentisme reusenc, de camí a Brussel·les

Es preveu que més de mig miler de persones de la ciutat acudeixin als actes a la capital belga, el 7 de desembre

Un grup de reusencs, a punt de sortir cap a Brussel·les Un grup de reusencs, a punt de sortir cap a Brussel·les JOSEP GALLOFRÉ
Societat Reus Digital/ ACN
Dimecres, 06 Desembre 2017 18:07

Somriures, llaços i bufandes de color groc i paciència per encarar les hores de carretera per arribar a temps a 'Omplim Brussel·les', la mobilització que l'independentisme ha previst aquest dijous a la capital belga per fer sentir la seva veu just abans del 21-D. Al voltant de 400 persones han iniciat el camí en autobús, aquest dimecres al migdia, amb sortida des de Reus. Sota el lema 'Europe, wake up!', els viatgers donaran suport a una mobilització que, segons ANC i Òmnium, serà "la més gran" que hagi tingut lloc al cor del continent europeu.

En declaracions a l'ACN el dia abans de la concentració, on s'esperen desenes de milers de persones, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, han destacat la capacitat de "solidaritat" dels catalans, que faran més de 1.300 quilòmetres per defensar que a Catalunya "estan en risc la democràcia i els valors fundacionals de la UE". A Brussel·les, ha afirmat aquest últim, s'hi manifesta "tothom", però és una "gran novetat" que hi surti al carrer "un país sencer". "Això ja parla de la situació que estem vivint", ha dit Alcoberro.

Alcoberro ha recordat que la manifestació de Brussel·les "va néixer de manera espontània" i "ha anat creixent com una taca d'oli", amb molta gent viatjant fins a al capital europea en cotxe, avió o autocar. Des d'Òmnium Cultural, el seu portaveu ha dit que la manifestació pretén agrair als europeus el seu suport als catalans i, alhora, advertir la Unió Europea que "s'ha d'espavilar" davant de la situació al país. "El que està en risc no és la independència, és la democràcia i els propis valors fundacionals de la Unió Europea", ha assegurat Mauri a l'ACN.

Els inscrits per anar en autobús a Brussel·les amb l'ANC Reus han pogut decidir entre dues opcions. Ambdues han sortit del parc Sant Jordi de Reus a les 13h, amb l'arribada prevista a les 07h de l'endemà a Brussel·les. La tornada a Catalunya serà al vespre, per ser a Reus el dia 8 de desembre a les 15h. Els viatgers que s'hagin decantat per la segona opció tornaran el dia 8, a les 21h, tot havent gaudit d'un dia lliure a la capital de Bèlgica. El preu del trajecte en totes dues opcions ha estat de 110 euros, sense incloure cap extra.

Vol des del Prat gestionat a través d'una agència

Els reusencs amb autobús no seran els únics a Brussel·les. Altres han optat per desplaçar-se en cotxes compartits o en avió. Malgrat que l'ANC va haver de cancel·lar un parell de vols des de Reus que ja tenia plens, ha pogut gestionar un desplaçament a través d'una agència de viatges, amb sortida des del Prat. Altres han optat per anar fins a Lleida i sumar-se a un altre vol que unirà l'Alguaire amb la capital belga. D'aquesta manera, es calcula que més de mig milers de reusencs se sumaran a l'acte 'Omplim Brussel·les'.

La trobada a Brussel·les tindrà lloc des de les 11h al parc del Cinquantenari, a tocar de l’avinguda de Tervuren, i acabarà a la plaça de Schumann, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea. Posteriorment, cap a les 12:30h i fins a les 14h, aproximadament, es farà un acte en què han de prendre part diverses autoritats polítiques. A la porta del parc s'hi habilitarà un 'punt groc' d'informació, en què a més es distribuirà el material (impermeables inclosos) als assistents des de les 10:30h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: