Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Cesicat abandona el Tecnoparc de Reus

El trasllat del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) s'ha fet de manera progressiva a l'Hospitalet de Llobregat

Les instal·lacions del Cesicat al Tecnoparc de Reus es van inaugurar l'any 2012 Les instal·lacions del Cesicat al Tecnoparc de Reus es van inaugurar l'any 2012 JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Societat Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Dimarts, 23 Mai 2017 07:55

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) ha deixat de manera definitiva les instal·lacions que havia ocupat durant anys al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (Cepid), al Tecnoparc de Reus. Aquesta decisió, presa per la Generalitat fa un any, s'ha concretat en els darrers mesos i ara ja no queda cap expert informàtic a l'espai de 420 metres quadrats que el consistori reusenc va adequar inicialment, amb una inversió d'1,3 milions d'euros, i cedir de manera gratuïta al govern fins a mitjan 2014. Des de llavors, la Generalitat sí que pagava un lloguer. Amb tot, el Cesicat manté un espai al centre 112, també situat a Reus.

Fonts del Cesicat han assegurat que la decisió de marxar es va prendre a principi del 2016 i es va començar a fer efectiva un cop l'Ajuntament de Reus va sortir del patronat de l'entitat, amb un acord de ple del 4 de març. “El Cesicat es dedica a la ciberseguretat a Catalunya i el gruix del negoci el té a Barcelona”, indiquen fonts de l'ens. El trasllat d'aquest organisme, que depèn del Departament de la Presidència, s'ha fet a l'Hospitalet de Llobregat, de manera progressiva.

Des del primer moment, la ubicació a Reus havia estat envoltada de polèmica. Finalment, el 2012 es van inaugurar les instal·lacions al Cepid, que ara ja s'han deixat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: