Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Congrés aprova el pla d'inversions pendents a l’Aeoport de Reus

La comissió de Foment del Congrés de Diputats aprova una proposició no de llei d’ERC, amb els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans

Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 22 Març 2018 16:12

La comissió de Foment del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que reclama l’impuls a l’Aeroport de Reus i el desplegament d’un pla d’inversions que el situï al
lloc que li correspon per a una instal·lació de la seva categoria. La proposició ha tirat endavant amb els vots a favor de PSOE, Unidos Podemos, EAJ-PNV, el grup mixt i ERC, el grup proposant, i hi ha votat en contra el Partit Popular i s’ha abstingut Ciudadanos.

La proposició ha tirat endavant amb una esmena transaccional pactada amb PSOE i Unidos Podemos, que demana que aquest 2018 s’actualitzi i es posi en marxa el pla de protecció de l’aeroport i que els propers pressupostos generals de l’Estat facin efectiva la inversió a l’Aeroport de Reus inclosa en el seu pla director de 2006, que no es va arribar a executar.

“El de Reus ha de deixar un aeroport de tercera divisió”, ha denunciat el diputat tarragoní Jordi Salvador, que ha defensat la proposta a la comissió i ha enumerat diferents exemples recollits en mitjans de comunicació del territori que confirmaven la imatge de l’Aeroport de Reus com a “germà pobre d’AENA”, amb serveis limitats “i fins i tot incomplint els seus propis requisits de seguretat”.

Salvador també ha recordat que el Camp de Tarragona, amb 623.000 habitants, és la segona àrea metropolitana de Catalunya, amb un potent sector industrial –inclòs el clúster químic més important del sud d’Europa- i de moviment de mercaderies, i un sector turístic de primera magnitud com és el que representa la Costa Daurada, “amb més de 20 milions de pernoctacions a l’any”. El diputat republicà ha retret al Ministeri de Foment que el nou Pla Director de l’aeroport limiti a una inversió de 18 milions d’euros el que en l’anterior, que no es va arribar a complir, quedava fixat en 150 milions.

Jordi Salvador també ha exigit que l’Aeroport de Reus pugui incorporar la terminal de mercaderies –que ja disposa de terrenys expropiats- o que pugui donar servei, en l’àmbit mèdic, a un hospital de referència en transplantaments i donacions d’òrgans com és el Joan XXIII de Tarragona.

La UGT, satisfeta amb l'acord per millorar l'aeroport

La UGT ha manifestat la seva satisfacció per l’impuls que l’aprovació d’aquesta proposició suposarà pel Camp de Tarragona, però "no podem deixar de posar de manifest com les paraules del Partit Popular no coincideixen amb els seus actes". En aquest sentit, el sindicat ha recorda que, el passat 20 de febrer, el ministre de Foment, Iñigo de la Serna (PP), "manifestava el seu compromís amb la inversió al Camp de Tarragona, i avui el seu grup parlamentari ha votat en contra d’una proposta que suposarà una millora important per la demarcació".

El sindicat es mostra satisfet pel treball que s’ha dut a terme per aconseguir l’aprovació de la PNL, "perquè ha fet visible el problema de les infraestructures al Camp de Tarragona, i és la constatació que la majoria del Congrés està d’acord en què cal prendre mesures d’urgència a l’aeroport del nostre territori". Ara, només esperen que els gestors d’AENA "posin fil a l’agulla com abans millor".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: