Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

GEPEC denuncia a Fiscalia la presència d'excavadores a l'Espai Protegit dels Muntanyans de Torredembarra

L'Ajuntament defensa que els treballs s'han executat davant la situació d'emergència provocada pels temporals del març

Imatge de l'estat de l'Espai Protegit dels Muntanyans després dels temporals del març Imatge de l'estat de l'Espai Protegit dels Muntanyans després dels temporals del març ANNA F. / AJ. DE TORREDEMBARRA
Medi Ambient ACN
Dijous, 02 Mai 2024 20:23

El GEPEC ha denunciat davant la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona la presència d'excavadores a l'Espai Protegit dels Muntanyans de Torredembarra per presumptes delictes de prevaricació, contra el medi ambient i contra les espècies protegides. Segons l'entitat ecologista, l'ús de maquinària pesant en aquesta zona ha afectat espècies com el corriol camanegre. "Aquesta espècie es troba estrictament protegida a nivell català, estatal i europeu i, en conseqüència, no es poden dur a terme actuacions que en dificultin la reproducció", han afirmat en un comunicat. Per la seva banda, l'Ajuntament ha defensat que els treballs s'han executat davant la situació d'emergència provocada pels temporals del març.

Des del GEPEC han afirmat que les actuacions realitzades "han afectat unes 4,6 hectàrees, és a dir, prop del 50% de la superfície de nidificació del corriol camanegre als Muntanyans de Torredembarra". A més, han afegit que després dels treballs no han pogut localitzar la parella de corriol que ocupava la zona. "La realització d'aquestes actuacions apunten a l'Ajuntament de Torredembarra, ja que des de la Generalitat de Catalunya se'ns ha comunicat que no n'estaven al corrent", han sentenciat.

Per la seva banda, el consistori ha apuntat que els treballs s'han dut a terme arran dels temporals patits durant el mes de març, ja que aquests "van deixar al descobert unes conduccions d'aigua en desús i també una trentena de pals antics i robustos que havien quedat soterrats i que datarien del 2005, aproximadament". Una situació que, segons han defensat, els ha obligat a actuar per retirar aquests elements que "podien suposar un perill". També han afegit que el fort onatge va provocar canvis en el perfil de la façana de la platja dels Muntanyans, emportant-se sorra en unes parts i depositant-la en d'altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: