Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès es compromet a controlar les colònies de gats al municipi

L’Ajuntament realitzarà una campanya CER: els animals seran sotmesos a revisions, vacunes i seran esterilitzats per millorar la connivència amb els veïns

Imatge d'un dels gats de les colònies de la Bisbal del Penedès Imatge d'un dels gats de les colònies de la Bisbal del Penedès CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Febrer 2018 10:05

La Regidoria de Medi Ambient de la Bisbal del Penedès inicia un projecte pilot de control poblacional de colònies de gats de carrer en col•laboració amb l’entitat de protecció animal Coordinadora Felina de Tarragona. Per això el consistori convoca els ciutadans a la presentació d’aquest projecte el pròxim dijous 15 de febrer a partir de les 17:30 hores al Centre Municipal de Cultura.

A la presentació es detallarà el model mixt de gestió de colònies felines que es vol aplicar a la Bisbal. D’una banda, es presentaran les accions que es volen realitzar durant el 2018 i que s’emmarquen en la prova del projecte a un nombre reduït de colònies, a les quals es realitzarà control poblacional aplicant el mètode CER de captura, esterilització i retorn per professionals en proteccionisme felí. D’altra banda s’impartirà formació als assistents de les accions complementàries al CER, que es podran dur a terme des del voluntariat local.

Durant la jornada també s’explicaran els requisits per aconseguir el carnet d’alimentador que autoritzarà a realitzar aquesta tasca, així com el registre previ de la colònia i la signatura d’un document que en regularà la normativa.

Els gats capturats en el marc de la campanya CER seran sotmesos a una revisió veterinària, vacunats, desparasitats i esterilitzats. També se’ls realitzarà una petita marca en forma de V a l’orella per identificar-los. L’esterilització millora la convivència eliminant les molèsties produïdes per les colònies (orins de marcatge, baralles, miols en períodes de zel, etcètera). També redueix els riscos sanitaris, tant per als animals com per als veïns alhora que evita una sobrepoblació i millora la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania que hi conviu.

Campanya de tinença responsable

L’existència de gats i gossos a la via pública és causada per ciutadans que incompleixen les seves obligacions legals. Per aquest motiu l’ajuntament realitzarà una campanya de tinença responsable consistent en informar els ciutadans de les seves responsabilitats en relació amb els animals de companyia.

Aquesta campanya integra una col•laboració amb la clínica veterinària Wuapu's del Vendrell per realitzar esterilitzacions i identificacions de gats i gossos a preu reduït des del 15 de febrer fins al 15 d’abril de 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: