Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC engega una campanya per la conservació dels pol·linitzadors salvatges

Es realitzaran reunions amb pagesos del territori amb l’objectiu de millorar la productivitat agrícola, la biodiversitat i l’adaptació al canvi climàtic dels conreus

Un exemple d'un refugi d'instectes fet amb diferents forats, mides i materials Un exemple d'un refugi d'instectes fet amb diferents forats, mides i materials MARINA MARTÍNEZ
Medi Ambient Marina Martínez
Dijous, 30 Novembre 2017 12:53

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya inicia, a partir de gener i fins al mes de març, una campanya per les comarques del sud de Catalunya amb l’objectiu de conèixer i compartir experiències al voltant de l’ús dels pol·linitzadors salvatges –insectes que ajuden a que les plantes tinguin fruits-. Amb aquesta iniciativa, on es faran un total de 10 reunions, es vol millorar la productivitat agrícola, la biodiversitat i l’adaptació al canvi climàtic dels conreus mediterranis. El tècnic de GEPEC, Ramón Ferrer, ha explicat que per augmentar els pol·linitzadors salvatges “es necessari que l’agricultura passi a ser ecològica perquè així evitem tots els insecticides i pesticides i fomentar la flora autòctona al voltant dels camps de conreus”. Per part dels pagesos, Ferrer ha reconegut que ja estan treballant entorn aquestes mesures i ha afegit que “també s’estan fomentant els refugis com són els hotels d’insectes”.

Quan finalitzi la campanya, s’elaborarà un dossier pràctic que es farà arribar a cadascun dels assistents i es publicarà a la web de l’entitat perquè pugui ser un punt i seguit en el treball de foment de la biodiversitat dels camps i ecosistemes. En paral·lel, es fomentarà la signatura d’acords de custòdia entre propietaris i el GEPEC així com aliances entre els diferents actors del territori amb l’objectiu de preparar projectes conjunts per a impulsar la conservació dels pol·linitzadors salvatges, els conreus i la biodiversitat en general.

A més des del GEPEC denuncien també la possible prohibició per part del Parlament Europeu envers un dels insecticides que mata més abelles i insectes pol·linitzadors conegut com els neonicotinoids. Per el moment, Ferrer ha explicat que el passat 22 de novembre s’hauria d’haver realitzat una reunió per part de la Comissió d’Agricultura per decidir si es tramitava la proposta de prohibició; però, finalment, es va posposar degut a les diverses pressions que estan rebent. De fet, ja s’han recollit 1,3 milions de signatures des del 2012 en contra d’aquesta mesura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: