Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona estrena un conta-contes per conscienciar sobre el consum de l’aigua

El Club Tarraconins i Ematsa porten aquest espectacle dirigit als més petits i que podran veure al vestíbul del Teatre de Tarragona durant tres passis diferents el 16, 17 i 18 d’agost

Imatge de la presentació de l'espectacle Imatge de la presentació de l'espectacle CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Agost 2017 06:00

Tarragona estrena TarrAQUAnins, un espectacle original i ple de màgia, coincidint amb la festa major de l’aigua, Sant Magí. La iniciativa, que ve de la mà del Club dels Tarraconins i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües (Ematsa), consisteix en tres conta-contes diferents i participatius on els artistes Joan Rioné de Genovesa Narratives, Marc Rocamora i l'Agustí Ferrer de la Lluna de cartró faran representacions amb l'objectiu de fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta per a ús de boca; estimular les bones pràctiques en el consum de l’aigua com un recurs limitat, fràgil i de primera necessitat; i, finalment, es posa molt l'èmfasi en una bona gestió dels residus, especialment els que es llencen a la xarxa de clavegueram. En definitiva, els conta-contes aproparan històries i llegendes de l’aigua al públic amb tres passis que es faran al vestíbul del Teatre de Tarragona.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha explicat que “l’objectiu que es persegueix és fomentar unes bones pràctiques del consum de l’aigua de l’aixeta i de la bona gestió dels residus”, motiu pel qual “el públic són nens i nenes perquè creixin amb aquesta sensibilitat”, ha afegit. Per la seva banda, el gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha destacat que “aquesta activitat és una gran oportunitat per potenciar la nostra vessant social, educativa i de sensibilització”. Entre les iniciatives amb les quals treballa l’empresa d’aigües de Tarragona figura els tallers d’Aqualogia en el que participen 25 escoles i 2.475 alumnes; les visites que es promouen entre les escoles a la Depuradora i la participació en el Parc de Nadal de Tarragona.

Els conta-contes Joan Rioné i Agustí Ferrer han avançat alguns detalls d’aquests espectacles que tracten d’explicar d’una manera lúdica la importància de no fer un mal ús de l’aigua. “Estem massa acostumats a obrir l’aixeta i que surti l’aigua –ha remarcat Agustí Ferrer– i estem també acostumats a pagar per aconseguir les coses i això sembla que et doni dret a malbaratar els recursos”.

Aquest espectacle ja es va estrenar al Castell de Masricart de La Canonja, el passat 2 de juny, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, i també va arribar fins al Catllar, a l’Escola l’Agulla, on els alumnes des de P-5 fins a 4t de primària van gaudir de l’espectacle. Ara, la festa major de Sant Magí, el patró de l’aigua, és l’oportunitat perfecta perquè els més petits puguin gaudir i aprendre amb l’espectacle a la ciutat, durant els tres passis que tindran lloc al vestíbul del Teatre de Tarragona. El 16 d’agost, l’espectacle estarà a càrrec d’Agustí Ferrer, a les 10h , a les 12h i ales 17h; el 17 d’agost, amb Joan Rioné, a les mateixes hores que el dia anterior; i finalment, el 18 d’agost, amb Marc Rocamora, a les 10h i a les 12h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: