Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Milloren l'entorn de l’Ermita de la Roca de Mont-roig gràcies a la inserció laboral

Mitjançant l’acord anual entre l’Obra Social ‘La Caixa’ i la Diputació de Tarragona s’han netejat uns 5.000 metres quadrats de terreny

Els treballs d'arranjament duts a terme a uns 5.000 metres quadrats de terreny han permès descobrir coves com aquesta Els treballs d'arranjament duts a terme a uns 5.000 metres quadrats de terreny han permès descobrir coves com aquesta ALBA SANCHA
Medi Ambient Alba Sancha
Dilluns, 26 Juny 2017 14:57

La millora d’un espai d’alt valor mediambiental així com la integració de persones en risc d’exclusió són els principals objectius que es pretenien aconseguir a mitjançant la intervenció mediambiental realitzada a la zona del barranc de l’Ermita de la Roca,a Mont-roig del Camp, a través de l’acord de col·laboració entre l’Obra Social ‘La Caixa’ i la Diputació de Tarragona. Objectius, a més, assolits, segons el balanç que s’ha fet aquest matí a les portes del santuari en presència del president de la Diputació, Josep Poblet, el director Territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i l’alcalde del poble, Fran Morancho, entre altres personalitats. Els treballs de millora de l’espai han deixat gairebé 5.000 metres quadrats totalment desbrossats.

Tot i això, tant l’alcalde de Mont-roig, com el president de la Diputació i el president de CaixaBank a Cartalunya han coincidit que els beneficis han estat més. Per una banda, la zona ara gaudeix d’un camí que es trobava amagat i s’ha pogut recuperar gràcies als treballs de neteja i desbrossament. Això, a la vegada, facilitarà la vida saludable de les persones aficionades a activitats com el senderisme, així com la prevenció d’incendis a l’àrea, ja que la malesa s’ha rebaixat considerablement. Per una altra banda, els treballs, duts a terme per l’empresa Formació i Treball, han facilitat la integració de persones en risc d’exclusió. Sota la supervisió de la tècnica forestal Laia Marbà, en total, 5 persones aturades de llarga durada han participat en aquesta tasca des del novembre del 2016, quan es va iniciar, fins a gairebé el mes de maig, de les quals 3 ja es troben treballant.

Camins arranjats

Laia Marbà ha explicat que la feina de neteja ha deixat com a resultat “la recuperació de les coves que estaven plenes de bardisses, així com el sender”, el qual es trobava totalment ocult abans d’aquesta actuació. En concret, els treballs de millora es tradueixin en la recuperació del Camí vell de l’Ermita com també en la creació d’un sender pedestre i una pista per bici que arriba fins al santuari. Per això, es calcula que a partir d’ara unes 600 persones al mes utilitzaran aquests camins arranjats. A més, el manteniment de l’entorn, que queda ara en mans de l’Ajuntament de Mont-roig, tal com ha confirmat el seu alcalde, permetrà que el bosc continuï contribuint a contrarestar les emissions de CO2.

Per la seva banda, Poblet ha descrit tot aquest procés sota el lema “junts descobrim”, fent referència tant als nous camins que s’han fet visibles, com també a les persones que han treballat en ells i que de nou accedeixen al món laboral. “Descobrim també la situació de persones en risc d’exclusió”, ha apuntat el president de la Diputació, qui ha afegit que “una societat que arriba a allò més petit és una societat més justa”. Jaume Masana, a més, ha volgut posar en relleu la importància d’aquests projectes que impulsen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió perquè “és una palanca per trobar treball posteriorment”.

Aquest acord entre l’Obra Social ‘La Caixa’ i la Diputació de Tarragona per la preservació dels espais naturals de la demarcació i per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, engegat l’any 2006, ha permès, fins ara, dur a terme 128 actuacions amb la participació de 696 persones en risc d’exclusió social i laboral i amb una inversió d’uns 9 milions d’euros per part de l’Obra Social ‘La Caixa’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: