Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gaià va dur aigua 144 dies entre el 2015 i el 2016

El pantà es va construir als anys setanta i és propietat de Repsol, que n'utilitza l'aigua acumulada per a tasques de refrigeració de les petroquímiques 

El pantà del Catllar va estroncar als anys setanta el cabal del tram baix del riu Gaià El pantà del Catllar va estroncar als anys setanta el cabal del tram baix del riu Gaià AZAHARA PALOMARES/ ARXIU
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Juny 2017 13:54

L’acord entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’empresa Repsol que va permetre el retorn del cabal del riu Gaià gràcies a l’alliberament d’aigua des del pantà del Catllar va suposar l’alliberament de 0,7 hectòmetres cúbics d’aigua entre l’octubre del 2015 i el setembre del 2016, xifra que constitueix un 16% del cabal que va entrar a l’embassament, segons el darrer balanç de l’acord fet públic.

En concret, durant aquest període, pel tram baix del riu Gaià va baixar aigua durant 144 dies, el que suposa un 39% de l’any hidrològic. Tot i això, el fet que es tractés d’un any amb escasses precipitacions va impedir que es fes un alliberament de cabal més gran i de tipus generador.

L’acord entre l’ACA i Repsol estableix que la companyia alliberarà aigua del pantà pel curs baix del riu a partir d’una determinada cota. El pantà es va construir als anys setanta i és propietat de la companyia, que n’utilitza l’aigua acumulada per a tasques de refrigeració de les seves plantes petroquímiques del Tarragonès.

L’ACA, per la seva banda, aprofitarà el projecte europeu Smires Cost Action per fer una anàlisi de l’estat geomorfològic del riu des de l’embassament del Catllar fins al mar, per així valorar els hàbitats fluvials que permet mantenir els cabals alliberats. Els estudis es faran abans de finals de juny.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: