Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

1.250 arbustos nous a la llera dreta del Francolí

Prop de 700 persones participen en la 6a edició de la Plantada Popular de Tarragona

Per primera vegada, els participants han plantat al marge dret del riu Francolí, a la banda de Ponent Per primera vegada, els participants han plantat al marge dret del riu Francolí, a la banda de Ponent CEDIDA
Medi Ambient Agnès Llorens
Dissabte, 25 Març 2017 20:01

El marge dret de la desembocadura del riu Francolí ha estat el gran protagonista de la sisena edició de la Plantada Popular, que s’ha celebrat aquest matí a Tarragona. Enguany, les condicions meteorològiques han respectat la tradició, i prop de 700 voluntaris han fet possible la plantada de més de 1.250 arbustos de sis espècies vegetals diferents, totes endèmiques de la ciutat de Tarragona, en una nova edició que confirma la continuïtat d’aquesta tradició que enguany desemboca a l’altre marge del riu i que implica la Fundació Repsol, l’Associació Aurora i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT).

“És un fet significatiu, que evidencia que a l’altre costat del Francolí també hi ha ciutat i que volem integrar”, destaca Josep Francesc Font, director del complex de Repsol a Tarragona, que afegeix que “cal evidenciar que hi ha vida a les dues bandes del riu i integrar els barris de Ponent”. El sentiment de satisfacció per la bona acollida de l’esdeveniment és el que es respira a la Fundació Aurora, una altra de les entitats responsables de l’esdeveniment. “És molt important implicar la ciutadania en la recuperació d’aquest espai que es troba degradat”, confirma el director de la Fundació Aurora, Jaume Santos, que reivindica que la recuperació del bosc de ribera de la llera del riu és una tasca “important” i que explica que un equip de 20 persones amb discapacitat mental de l’associació vetllaran durant un període de vuit mesos per la supervivència dels arbustos que s’han plantat aquest dissabte.

L'Ajuntament promet ponts per travessar el riu

Molt aviat el parc del Francolí podria disposar de tres noves passeres per unir les dues lleres del Francolí. Així ho confirma la regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient de Tarragona, Ivana Martínez (PSC), que confirma que el consistori planifica instal·lar-les “per unir les dues lleres del riu i connectar-hi definitivament”. Martínez també apunta que, tot i que no hi ha data de col·locació, aquestes estructures es construiran amb materials “respectuosos amb l’entorn”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: