Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els germans Murtró revolucionen la gastronomia de Reus

Proposen una cuina creativa i artesanal basada en els productes de proximitat

Bacallà fet amb temperatura al restaurant 'Tapes i Tapes' de Reus Bacallà fet amb temperatura al restaurant 'Tapes i Tapes' de Reus CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Novembre 2017 12:55

Els germans Marc i Roger Murtró regenten els restaurants Tapes i Tapes, i Més Que Tapes, situats al centre històric de Reus. El seu objectiu va començar amb la voluntat de formar part d’una “Revolució Gastronòmica” a la demarcació de Tarragona, que s’ha fet sòlida gràcies a la bona acollida de la ciutat. Els restaurants volen fer un pas endavant enfocats a la cuina de qualitat de la ciutat de Reus i comarca.

La seva evolució dins el món gastronòmic treballa amb innovacions i tècniques culinàries que combinen tradició i nous mètodes més alternatius. A partir de l’Slow Cook i la cuina a “Baixa Temperatura”, la feina del Roger i el Marc Murtró s’inspira en la cuina local, aprofitant els productes de gran qualitat de la zona del Baix Camp. Combinen el producte de proximitat i Km0 amb els gustos i ingredients internacionals, tot integrant-los en un mateix plat. Així doncs, les formes de cocció, història i productes nacionals i internacionals són clau en la seva filosofia gastronòmica.

Producció casolana i artesanal

El Tapes i Tapes proposa una cuina propera i entenedora amb carns cuinades a la planxa o marinades. Peixos i mariscs de la zona incorporats en amanides, carpaccios, tatakis i tàrtars. Arrebossats en tempura, al vapor, amb salsa de vi, curri, a l’estil Thai o en cru... Són un exemple de la selecció de tapes del restaurant. Carta a la qual se li suma una gran varietat de coques fetes amb massa de full.

Pel que fa al Més Que Tapes, el fil conductor de la seva cuina és a brasa. Carn, peix i vegetals que, en passar per aquest tipus de cocció, incorporen un nou sentit al producte i al plat: l’aroma i l’olor.

El punt comú dels dos restaurants familiars és la producció casolana i artesanal, així com totes les postres fetes a casa. La carta de vins també promou el Km 0, apostant per les denominacions d’origen del territori: Priorat, Montsant, Terra Alta, Conca de Barberà, Penedès o Tarragona.

Una trajectòria reconeguda

La trajectòria dels germans Murtró compta amb la participació activa en diversos esdeveniments: Participen en La Ruta del Ganxet Pinxo de Reus. El 2016 el plat “La Ostra fumada al moment” va formar part del Menú Degustació del restaurant Més Que Tapes. A principis del 2017 van ser finalistes a la Tapa de l'Any amb “La Brandada de Tonyina Roja i Boca Bits d'Alga Nori”. Aquest estiu, han participat en la Primera Mostra Gastronòmica de Vila-Seca, el Tastvm amb “El Tàrtar de Sardines”.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: