Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Nàstic continua opositant a l’ascens directe (1-0)

Un gol de Jaume Jardí i l’enèsima actuació providencial de Varo mantenen als de Dani Vidal en la lluita pel primer lloc

Imatge dels jugadors del Nàstic celebrant el gol de Jaume Jardí Imatge dels jugadors del Nàstic celebrant el gol de Jaume Jardí NÀSTIC DE TARRAGONA
Esports Abel Casanovas
Diumenge, 07 abril 2024 19:29

El Nàstic de Tarragona es retroba amb la victòria al Nou Estadi Costa Daurada en un partit poc fluït i espès, on de nou ha estat clau l’actuació d’Alberto Varo i el sacrifici defensiu. Després de dues ensopegades consecutives, els de Dani Vidal tornen a sumar tres punts davant el Fuenlabrada per seguir amb opcions d’ascens directe.

A més, una victoria que es pot dedicar a Santi Coch, que en els prolegòmens del partit ha estat homenatjat pels seus 528 partits amb la samarreta grana i l’encarregat de fer la sacada d’honor. Durant la setmana, el Nou Estadi Costa Daurada va inaugurar una porta que llueix el seu nom.

Sorprenia el tècnic tarragoní amb l’alineació inicial, deixat a Pablo Fernández a la banqueta i donant l’alternativa a Alan Godoy, acompanyat per Jaume Jardí i Marc Fernández, en detriment de Mula. Al mig del camp, Borja, Gorostidi i Marc Montalvo.

Els primers compassos del partit han transcorregut sense cap dominador clar, amb el Fuenlabrada intentant monopolitzar la possessió i el Nàstic buscant la transició ràpida aprofitant la velocitat de Godoy. La tarda grisa que queia sobre el Nou Estadi semblava afectar els protagonistes del duel, que no acabaven de trobar la continuïtat en el joc.

A més, també acompanyaven les imprecisions, ja que el conjunt visitant ha estat a punt de posar-se en un bon embolic després d’una mala cessió a Belman, que ha acabat en servei de cantonada. El córner, servit per Borja, s’anava enverinant cap a l’àrea petita i en l’intent de refús de la defensa visitant, s’han acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria.

Si no hi havia encara prou despropòsits, el linier ha decidit anul·lar el gol per una suposada falta en atac completament inexistent. Si hi havia alguna cosa punible, era un penal a Gorostidi clarament agafat pel defensa blau, provocant que el porter ensopegués amb el seu company. Un error que pot costar molt car al Nàstic, ja que en aquestes alçades de temporada, els gols “average” i les diferències de gols cobren més importància que mai i poden marcar la diferència de veure’t al futbol professional o un any més lluny d’aquest.

El Nàstic no s’ha arrugat davant aquesta situació i ha seguit buscant posar-se davant del marcador. Marc Fernández ha rebut la pilota al costat esquerre de l’àrea, però la definició del davanter ha acabat impactant al lateral de la xarxa que defensava Belman.

Els de Dani Vidal continuaven amb el peu sobre l’accelerador per aconseguir el premi del gol. Una combinació entre Trigueros i Jaume Jardí ha deixat al reusenc sol a la banda dreta. L’extrem ha posat una centrada subtil que buscava un rematador al punt de penal, ningú ha posat el cap, però la qualitat que tenia aquesta pilota ha fet que, amb el bot, despistés Belman, impactés al pal i traspassés la línia de gol amb suspens (1-0). Cinquè gol de Jaume Jardí que torna a recuperar la seva millor versió.

El gol ha incitat al Nàstic a fer un petit pas enrere i cedir la iniciativa al Fuenlabrada, confiant en la capacitat de la seva muralla defensiva liderada per un Trigueros que ha tornat a completar una actuació brillant, demostrant ser de categoria superior.

Amb l’1-0 i , per fi, amb la sensació de control grana, l’àrbitre assenyalava camí de vestidors.

La segona meitat ha començat amb Pablo i Andy al terreny de joc, buscant sentenciar el partit amb dos jugadors que, quan aconsegueixen connectar, són letals per qualsevol defensa.

El guió que ha seguit els últims 45 minuts no ha estat gaire diferent dels primers, fins i tot encara hi ha hagut menys temps de joc efectiu. Els de Dani Vidal s’han fet forts en defensa i els visitants no han trobat cap esquerda per posar en perill el resultat, tot i gaudir de diversos serveis de cantonada i centrades laterals.

L’Àliga de la Canonja vola de nou

Alberto Varo, que estava sent un espectador de luxe, ha tornat a aparèixer en l’últim moment per assegurar la victòria pel seu Nàstic. Corria el minut 92’ quan el Fuenlabrada dominava la pilota a la frontal de l’àrea, el xut, potentíssim, anava a suposar l’empat del conjunt madrileny, però ha aparegut l’Àliga de la Canonja per refusar amb una aturada providencial i aconseguir una nova porteria a 0.

Després d’aquesta acció, el partit ha finalitzat amb victòria pel Nàstic, que continuarà tercer a la taula, de moment amb els mateixos punts que el Barça B. Els de Dani Vidal continuen pressionant al Deportivo, que ara mateix obtindria l’únic bitllet amb destí directe a la Segona Divisió.

Els grana visitaran el pròxim diumenge 14 d’abril a les 16 h a l’SD Tarazona, un duel clau per les aspiracions del Nàstic a optar a la primera plaça.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: