Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla s'aboca amb "La Volta"

El municipi del Baix Gaià ha acollit per primer cop a la història una sortida d'etapa de la ronda catalana davant d'una gran expectació popular i mediàtica

Imatge del moment de la sortida de la cinquena etapa d'Altafulla, amb el Castell de fons Imatge del moment de la sortida de la cinquena etapa d'Altafulla, amb el Castell de fons M.ÀNGELS BLADÉ
Esports Josep Cartanyà
Divendres, 22 Març 2024 15:17

La imatge del Castell d'Altafulla  s'ha projectat avui en diversos països del món gràcies a la sortida de la 5a etapa de la 103a Volta Ciclista a Catalunya (Altafulla-Viladecans), que ha sortit aquest divendres 22 de març, cap a les 13:30 h, després del tall de cinta a càrrec dels coalcaldes Jordi Molinera i Alba Muntadas, acompanyats per la resta d'autoritats. Era la primera vegada a la història que Altafulla acollia una sortida d'etapa de la ronda catalana.

sortida Altafulla tall de cinta

Tall de cinta a la sortida de la 5a etapa Altafulla-Viladecans (M.B.M.)

L'entorn del castell i els carrers del seu voltant s'han omplert de veïns, visitants i aficionats per poder veure de prop els seus ídols, o bé a la zona del control de firmes o en el moment de la sortida d'etapa. Els més curiosos també s'apropaven als autobusos aparcats dels equips participants.

aficionats sortida

Aficionats al voltant de la sortida d'etapa d'Altafulla (J.C.)

Un dels noms més corejats i aplaudits entre el públic ha estat el de l'actual líder de "La Volta", el campió eslovè Tadej Pogačar. Però també d'altres com Sepp Kuss, Enric Mas, Egan Bernal, Esteban Chaves, Nairo Quintana, Mikel Landa o el català Marc Soler, un dels noms més aclamats pels seus seguidors arribats de Vilanova i la Geltrú.

Pogacar sortida Altafulla

En primer pla, el líder de "La Volta" Tadej Pogacar, a punt per sortir (M.B.M)

Impacte mediàtic i turístic

A peu de sortida, la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, destacava en declaracions a InfoCamp que La Volta "suposa una projecció molt important per al municipi i, per això, el lloc escollit (el Castell) no és trivial perquè volíem projectar una imatge icònica d'Altafulla i reivindicar-nos com un dels pobles importants del Baix Gaià". Per la coalcaldessa, l'impacte mediàtic de "La Volta" suposa una "una projecció turística del municipi i un orgull per als propis residents d'Altafulla per ensenyar un poble maco i que val la pena visitar-lo" i, alhora, "donar vida al sector comercial i turístic, que també es busca amb la repercussió de l'esdeveniment".Finalment, Muntadas també ha posat en valor "la gran afició al ciclisme que hi ha a Altafulla amb clubs ciclistes i de BTT" .

El regidor d'Esports, Àlex Cañas, també s'ha mostrat molt satisfet de la bona rebuda que ha tingut "La Volta" a Altafulla: "Només cal veure l'entorn del Castell i de les Eres, que estava ple de gent tot i ser un dia laborable. Estem molt contents de com ha anat la jornada, ja des d'ahir a Baix a Mar estava ple de públic que sabia que els equips s'allotjaven a Altafulla, fins avui, que hem gaudit d'una sortida emocionant".

expectació mediàtica sortida

Gran expectació mediàtica i de públic al punt de sortida de l'etapa d'Altafulla (J.C.)

Alta ocupació

Dels 25 equips participants a "La Volta" 2024 (18 equips de la UCI World Tour i 7 convidats), 13 han estat allotjats als hotels d'Altafulla, a més de l'organització i la comitiva de Mossos d'Esquadra. Cañas ha confirmat que el volum d'ocupació "ha estat molt alt", pràcticament el 100% d'ocupació, la qual cosa "ha fet que els hotels hagin avançat la posada a punt dels establiments, uns dies abans de Setmana Santa"

El regidor d'Esports ha explicat que esdeveniments d'esport professional com La Volta o la Copa Catalana Infantil de BTT es combinen durant l'any amb d'altres de més populars com la Cursa de l'1 de Maig, la Pujada a l'Ermita "Memorial Baltasar Rabassa" o el Triatló Popular, que dona l'opció a participar només al Triatló d'Altafulla. Àlex Cañas també ha avançat que enguany es recuperarà el Triatló Infantil, amb la previsió de poder-lo fer a la renovada piscina municipal.

Laurance guanya l'etapa i Pogacar segueix líder

L'etapa d'avui s'ha resolt finalment amb un sprint a Viladecans, que ha vençut el francès Axel Laurence (Alpecin). Després d'aquesta cinquena jornada, Pogacar seguirà líder de la carrera, seguit de Mikel Landa (a 2'27") i A.Vlasov (a 2'55"). Demà arriba l'etapa reina de "La Volta", on destaca la pujada al Pradell, al Berguedà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: