Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les ex gimnastes d’elit Ana Bautista, Teresa Fuster, Tania Lamarca i Montse Martín visiten l’Hospitalet de l’Infant

Ha estat aquest divendres 22 de febrer, en el marc de la jornada 'Esport i art: educant en valors. La gimnàstica rítmica com a ‘Escola de vida’

La campiona d'Europa Ana Bautista parlant en la jornada 'Esport i art: educant en valors. La gimnàstica rítmica com a ‘Escola de Vida’ La campiona d'Europa Ana Bautista parlant en la jornada 'Esport i art: educant en valors. La gimnàstica rítmica com a ‘Escola de Vida’ CEDIDA
Esports Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Febrer 2019 08:36

Les ex gimnastes d’elit Tania Lamarca (campiona olímpica i bicampiona del món), Teresa Fuster i Montse Martín ( campiones del món i bicampiones d’Europa Stuttgart) i Ana Bautista (campiona d’Europa i ex seleccionadora nacional) han visitat aquest divendres, 22 de febrer, l’Hospitalet de l’Infant. Ho han fet en el marc de la jornada 'Esport i art: educant en valors. La gimnàstica rítmica com a ‘Escola de Vida’, organitzada pel Club de gimnàstica rítmica de l’Hospitalet de l’Infant, amb el patrocini de les regidories d’Ensenyament i d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquesta jornada està concebuda com un espai de trobada i de reflexió al voltant de l’experiència vital d’aquestes esportistes, explicada en primera persona. Tal com han explicat aquest matí a uns 250 alumnes del municipi (de 5è i 6è de primària de l’Escola Mestral i de l’Escola Valdelors; i de 1r i 2n d’ESO de l’INS Berenguer d’Entença), en les xerrades que han impartit a l’institut, elles contemplen el seu pas per la gimnàstica rítmica com "un procés, una escola de vida amb tot el que això significa -aprenentatge, superació i aportació en valors a la vida personal i professional", un cop retirades de l’esport. "Cadascuna de nosaltres hem transmès, a través de les nostres pròpies experiències, com reflexionar sobre el que volem en la vida i com podem arribar a assolir-ho", han apuntat les campiones.

 

exhibicio Ana Bautista Hospitalet

 

Posteriorment, totes quatre han estat rebudes pels representants municipals a la Casa de la Vila; i a la tarda han assistit a una exhibició de les gimnastes del club de l’Hospitalet de l’Infant al pavelló poliesportiu. En aquest emplaçament, les petites gimnastes locals han tingut l’oportunitat de mostrar-los el que faran a les properes competicions i parlar amb elles, i d’intercanviar impressions.

La jornada finalitzarà amb una conferència oberta a tothom, a partir de les 19 h, al Teatre Auditori. En aquesta conferència, les protagonistes parlaran sobre els valors i els beneficis de l’esport, amb el relat de les seves trajectòries professionals i de les seves vides després d’abandonar les competicions com a teló de fons. A més, assessoraran i orientaran a les esportistes, als pares i als entrenadors i motivaran a les gimnastes. També explicaran la importància de l’art en aquest esport (sobretot de la música).

Aquesta darrera activitat es completarà amb una actuació musical a càrrec del coordinador de la jornada, Manuel Martín, llicenciat en piano clàssic per l’ESMUC i professor de l’Escola Municipal de Música Xavier Barceló de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Manuel Martín, que col·labora regularment amb entrenadores i tècniques de tots els àmbits de la gimnàstica rítmica en l’anàlisi musical i artístic d’aquest esport, interpretarà al piano unes obres que es van poder escoltar en el mundial del 1985 i en els Jocs Olímpics d’Atlanta 1996, relacionant l’esport amb la música.

Aquest expert musical també presentarà el llibre Pinceladas de Rítmica. És una obra escrita per ell, que planteja un recorregut per la història de la gimnàstica rítmica a través de les il·lustracions de la seva germana, l’ex gimnasta Montse Martín, així com de les biografies i anàlisis tècniques i artístiques d’un total de 56 gimnastes destacades. La 2a edició es va publicar l’abril de 2018 i ja s’ha esgotat.

"Creiem que aquesta jornada contribuirà a fomentar l’esport al municipi i al fet que els joves adquireixin una sèrie de valors importants, com ara la recerca d’una millora constant a través de l’esforç, la constància... I serà un honor per al municipi rebre a esportistes de la talla d’aquestes gimnastes de renom", han apuntat la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz; i la regidora d’Esports, Cristina Borràs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: