L'Ibersol CBT encaixa una derrota a la pista del Sant Josep

L'equip de Berni Álvarez va viatjar a Badalona amb baixes importants i es va veure superat pel Sant Josep, sobretot, a la primera part (83-70)

Imatge del partit disputat dimecres a Badalona entre el Sant Josep i l'Ibersol CBT Imatge del partit disputat dimecres a Badalona entre el Sant Josep i l'Ibersol CBT CEDIDA
Dijous, 07 Desembre 2017 08:31

Partit molt difícil se li plantejava al Ibersol CBT a la seva visita a un dels pavellons més històrics del bàsquet català. Partit que es tindria que haver jugat el dia 1 d’octubre, però que es va ajornar. I la dificultat venia principalment per les baixes. Cinc. A part de las ja conegudes de les darreres jornades, Mihaljo Zvonar, Mike Balkovic i Adrià Duch, per aquest partit Berni tampoc podia comptar amb Pape Mbape i Michel Wilking, incorporacions posteriors a l’ú d’octubre. Totes aquestes baixes van ser cobertes per jugadors del planter del Club. Toni Recasens, Ruben Llanos, Joan Sorolla, Joan Guixens, Guillem Fabregas i Arnau Carles tenien una gran oportunitat per demostrar a Berni la seva vàlua.

I el partit va començar amb un Ibersol CBT que malgrat les circumstàncies va sortir sense complexes. Plantant cara a l’equip badaloní. Amb uns primers minuts on el ritme del partit era molt alt. Els dos equips jugaven amb atacs curts. A part Berni va ordenar als seus jugadors defendre tota la pista, per intentar incomodar des d’un primer moment a l’equip local. Amb tot el Sant Josep de Badalona es va anar trobant cada cop més còmode, aconseguint agafar una renda a la meitat del primers deu minuts de deu punts, que pràcticament va mantenir fins al final d’aquest, 28-19.

Durant els primers minuts del segon temps, Berni va posar al seu equip a defendre en zona, però Sant Josep un equip amb un gran potencial exterior, era capaç de trobar bones opcions per anotar. Berni va desfer el moviment defensiu. El partit estava en una fase d’intercanvi de cistelles, que beneficiava més a l’equip local. A la meitat d’aquest segon període, el conjunt local, va aconseguir pujar la diferència en el marcador per sobre dels deu punts. Berni es veia obligat a demanar un nou temps mort per intentar redreçar la situació. L’equip va aguantar aquesta nova estirada dels locals, fins els darrers minuts del quart on els locals amb un nou parcial al ser favor, gràcies sobretot a ràpids contraatacs, van portar la diferència al marcador a vint punts, 54-34.

El partit s’havia posat molt difícil, però Berni tot just abans de començar el tercer període encoratjava als seus jugadors a lliutar pel partit. I els jugadors van sortir a per totes. Amb un gran nivell defensiu que va deixar sense anotar al conjunt local durant casi cuatre minuts. Malgrat tot no va aconseguir reduir massa les diferències, ja que tenia problemes per anotar. A catorze punts, després d’un triple de Joan Guixens és al màxim que l’equip tarragoní va aconseguir reduir la diferència, però immediatament el conjunt local va recuperar terreny en el marcador, aconseguint arribar al final del tercer quart amb una diferència de nou propera als vint punts, 67-48.

Molt difícil estava el partit per l’Ibersol CBT i més tenint en compte que David Mesa tampoc podia jugar aquest darrers minuts. Els jugadors ho van deixar tot a la pista. No donaven una pilota per perduda malgrat veien que el partit estava molt difícil. Amb aquesta actitud van aconseguir reduir les diferències, arribant-se al final del partit amb una diferència de tretze punts. 83-70.