Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presenten un llibre sobre l’atac als vaixells de mercants anglesos al Port de Tarragona l’any 1938

El Moll de Costa acollirà l’acte de presentació, aquest dimarts 9 d’abril, a les 19 h

Imatge de la inauguració de l'exposició Thorpeness/Stanwell al Refugi 1 del Moll de Costa Imatge de la inauguració de l'exposició Thorpeness/Stanwell al Refugi 1 del Moll de Costa PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 08 abril 2024 11:07

Seguint amb el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona 2024, des de l’Arxiu del Port, s’ha programat pel dimarts 9 d’abril, a les 19 hores, a la sala 2 del Refugi 1 del Moll de Costa, l’acte de presentació del llibre d’Òscar Martín i Txell Navarrete “Thorpeness i Stanwell”. Una obra que dona a conèixer l'atac als mercants anglesos del Port de Tarragona l'any 1938, durant la Guerra Civil Espanyola.

El llibre analitza l’atac de l’aviació nazi feixista alemanya i italiana des de Mallorca sobre els mercants anglesos Thorpeness i Stanwell al Port de Tarragona durant la Guerra Civil Espanyola. Aporta informació sobre les conseqüències, tant en la pèrdua de vides humanes com en l’impacte mediàtic mundial que van generar la mort de súbdits anglesos i l’observador Madsen, en detriment de les polítiques d’apaivagament de Chamberlain i el Comitè de la No-Intervenció.

L’obra relata com la República engega sengles iniciatives propagandístiques internacionals al més alt nivell que, en el cas del Thorpeness, es materialitza en l’organització d’uns massius funerals pels mariners morts aprofitant l’assistència d’una delegació de diputats laboristes anglesos.

Ruta pels espais dels bombardejos

Els mateixos autors del llibre, Òscar Martin i Txell Navarrete, també seran els guies de la ‘Ruta pels espais dels bombardejos al Port de Tarragona’, una exposició que fa especial incidència en l’indret on van ser bombardejats els vaixells anglesos.

Aquesta activitat d’una durada aproximada de noranta minuts, tindrà lloc el dissabte 20 d’abril a les 12 hores del migdia. Per assistir, caldrà fer reserva prèvia enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: