Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix a Tarragona una companyia de ballet dirigida als més petits

El Ballet Amaia Dorronsoro ofereix formació escènica a estudiants d'entre 10 i 16 anys

La companyia Ballet Amaia Dorronsoro es caracteritza per estar formada per nens i adolescents d'entre 10 i 16 anys La companyia Ballet Amaia Dorronsoro es caracteritza per estar formada per nens i adolescents d'entre 10 i 16 anys CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 14 Desembre 2017 13:28

Una quinzena de nens i adolescents d'entre 10 i 16 anys formen part del Ballet Amaia Dorronsoro, un projecte nascut a Tarragona enfocat a desenvolupar i potenciar els components escènics dels ballarins més joves durant l'edat prèvia a l'etapa preprofessional. Ja que el rang d'edat de les companyies joves més destacades actualment és dels 16 anys en endavant.

Segons la directora de la companyia, Amaia Dorronsoro, el seu objectiu és que els ballarins estudiants de clàssic i contemporani puguin tenir un coneixement escènic des de ben petits i que els servirà en un futur, a través d'activitats com saber estar en un escenari, improvisar i expressar-se. Aquest enfocament pot comportar certs riscos, ja que treballar amb nens tan petits introdueix un component d'incertesa que no existeix en una companyia de ballarins més experimentats. Actualment, aquest ballet està format per onze noies i quatre nois que entrenen unes deu hores a la setmana, més hores que en les classes convencionals.

La companyia ha fet preestrenes de les seves coreografies a diversos municipis de Catalunya, com la Festa del Trepat de Barberà de la Conca o al teatre el Magatzem de Tarragona i està previst que la primera estrena oficial del Ballet Amaia Dorronsoro tingui lloc durant el primer semestre de 2018, amb mitja dotzena de peces creades per a l'ocasió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: