Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biblioteca d'Alcover reobre les seves portes

L'equipament tindrà millores gràcies a la incorporació al Sistema de Lectura Pública de Catalunya

La Biblioteca d'Alcover reobrirà el proper divendres 29 de setembre La Biblioteca d'Alcover reobrirà el proper divendres 29 de setembre CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 Setembre 2017 18:48

La Biblioteca d'Alcover tornarà a obrir les seves portes, després d'uns mesos d'aturada, amb importants canvis tant pel que fa a la reestructuració i distribució de l'espai com per la seva incorporació al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. L'acte de reobertura de l'equipament es celebrarà, el proper divendres 29 de setembre a les 17h, i es durà a terme una visita per les noves instal·lacions. Hi pendran el director dels serveis territorials de Cultura a Catalunya, Jordi Agràs, el cap de servei de les biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives, i l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, juntament amb els regidors del consistori.

L'acte, que és obert a tothom, que finalitzarà amb un conta contes infantil a càrrec de la companyia Ruskus Patruskus que presentarà l'espectacle 'Setciències'. Els infants també tindran la oportunitat de votar per escollir el nom del parell de "bandolerets" que seran la "mascota/icona" de la biblioteca, ideats per Javier Rubio.

Avantatges i millores de la reobertura

La incorporació de la biblioteca d'Alcover al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet una sèrie d'importants avantatges com és l'accés als serveis de suport de la lectura i a treballar conjuntament amb la resta de biblioteques de Catalunya, que també pertanyen al sistema. També comptarà amb més recursos provinents de la Generalitat i es podrà accedir al préstec interbibliotecari, és a dir, es podran obtenir llibres d'altres biblioteques. Per altra banda, els usuaris diposaran d'un nou carnet vàlid per a ser utilitzat a totes les biblioteques públiques catalanes. Com també s'ofereixen activitats de foment de la lectura i el suport tècnic necessari si existeix algun tipus d'incidència.

L'accés al Sistema de Lectura Pública de Catalunya Sistema de Catalunya també ha permès l'esporga d'un 40% del fons d'aquells materials i publicacions que es trobaven en mal estat o obsolets. Un cop feta aquesta esporga, la Biblioteca d'Alcover comptarà amb noves publicacions provinents de la Central de Biblioteques de Tarragona, que ajudaran a modernitzar el seu fons.

Per altra banda, s'ha realitzat una reestructuració de l'interior de la biblioteca que permet gaudir d'un espai més diàfan, modern i adaptat a les necessitats dels usuaris. S'han recol•locat les prestatgeries i destinar un espai més ampli per a les taules d'estudi, s'ha fet una adaptació de la zona infantil; s'ha incorporat un espai habilitada pels pares, i com a novetat al hall s'hi ha instal•lat una zona de premsa i revistes i s'ha incorporat una pantalla de tv per poder l'Agutzil Telemàtic, el pregoner digital d'actualització diària que inclou informacions del poble.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: