Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El llibre sobre Joan Poblet i Teixidó es presenta al Museu Comarcal de la Conca

La presentació del llibre de Xavier Ferré, que tindrà lloc el divendres, 16 de juny, a les 20h, tracta de la relació entre catalanisme i agrarisme a la Conca

La presentació del llibre tindrà lloc divendres 16 de juny, a les 20h, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà La presentació del llibre tindrà lloc divendres 16 de juny, a les 20h, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Juny 2017 19:57

L’historiador i sociòleg Xavier Ferré Trill presentarà el seu nou llibre ‘Joan Poblet i Teixidó. La qüestió agrària com a qüestió nacional’, que publica l’editorial vallenca Cossetània, el pròxim divendres, 16 de juny, a les 20h, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà. La presentació anirà a càrrec de Josep M. Vallès.

Aquesta obra tracta la figura de Joan Poblet i Teixidó i exemplifica la relació entre catalanisme i agrarisme a la Conca de Barberà. Es tracta d’una biografia sobre la dedicació que l’advocat va tenir en la pràctica fundacional de l’associacionisme agrari amb una específica ideologia nacional.

Un dels objectius d’aquest volum és fer un seguiment de la vinculació de Joan Poblet i Teixidó a l’evolució de les tipologies associatives a la Conca. El jurista va tenir una implicació constant en l’organització d’aquestes, des de la Cambra Agrícola de Montblanc, fins a la Federació Agrícola de la Conca de Barberà.

L'autor

L’autor del llibre, Xavier Ferré Trill, doctor en Història i professor al Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, ja ha publicat altres estudis sobre la qüestió nacional i l’evolució històrica del pensament cultural i polític contemporanis, com ‘Ideologies i Societat a la Catalunya Contemporània’. Darrerament també ha editat el volum ‘Joan Fuster Dues visions’ (2014) i ‘L’Estat Català. Estudi de Dret Públic de Rovira i Virgili’ (2016), entre d’altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: