Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

L'univers de Gabriel Ferrater es fa música

Joan Artigas engega una campanya de micromecenatge per enregistrar un disc amb els poemes del reusenc

Joan Artigas i la seva banda, en una actuació Joan Artigas i la seva banda, en una actuació CEDIDA
Cultura
Diumenge, 23 abril 2017 11:21

Director d'institut, el santcugatenc Joan Artigas té en la música i en l'obra de Gabriel Ferrater dues de les seves grans passions. Ara s'ha decidit a unir-les en un disc que té previst enregistrar al juny (els dies 2 i 3) i la gran força del qual seran els versos del reusenc per seduir el públic. L'àlbum, que es titularà 'De l'amor i del temps', es finançarà a partir dels recursos obtinguts amb una campanya de micromecenatge que s'ha posat en marxa i que s'ha marcat l'objectiu de recaptar 3.000 euros. Per ara, ja ha fet la meitat del camí.

Jazz i ritmes llatins

Artigas explica que temps enrere va decidir-se per posar música a l'obra de Ferrater perquè, més enllà de ser-ne un admirador, “va mantenir estrets lligams amb Sant Cugat, la meva ciutat d'adopció i on treballo”. La tria dels poemes ha estat complicada, subratlla, “perquè n'hi ha molts que m'agraden”, però en especial perquè “no és un autor fàcil”. Pel que fa a l'acompanyament musical per als versos del reusenc, Artigas revela que els ha fusionat amb “sons llatins i jazzístics”.

Mescla curiosa, per tant. “Als concerts és ben rebuda”, matisa. I és que, de fet, el projecte ja fa ben bé un parell d'anys que roda en diverses actuacions de petit format. A l'horitzó, evidentment, hi ha una sessió a Reus. “M'encantaria poder presentar les cançons del disc al bressol de Ferrater”, revela.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: