Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els comuns exigeixen la dimissió del conseller Cambray arran de l'alerta del sector del lleure per trobar monitors

Albiach considera que el titular d'Educació ha tornat a fer un "nou ridícul"

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, atenent els mitjans de comunicació La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, atenent els mitjans de comunicació MAR ROVIRA / ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 04 Juny 2022 09:46

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha exigit la dimissió del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, després que l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec) hagi alertat sobre la dificultat de trobar monitors per al lleure de tardes al setembre a les escoles. Albiach ha lamentat que el titular d'Educació tingui a tota la comunitat educativa "d'esquenes" per les noves mesures del Departament de cara el curs vinent i pel canvi, diu, "unilateral" en el calendari escolar. "Hem tornat a tenir coneixement d'un nou ridícul del conseller; ha de dimitir o el president Aragonès cessar-lo", ha afirmat la líder dels comuns.

"És una situació delirant, insuportable, per tant, fan tard tant Cambray dimitint o el president Aragonès cessant-lo"; ha insistit Albiach. Aquest divendres, l'Acellec ha explicat que ha impulsat una borsa de treball per cercar personal disponible davant la dificultat de trobar monitors per al lleure de tardes al setembre a les escoles.

Aquestes activitats cobriran la franja entre les 15.30 i les 16.30 hores, ja que el Departament es va comprometre a oferir lleure gratuït per igualar l'horari tot i la jornada intensiva per l'avançament del curs. Així, la proposta d'Educació contempla un monitor per cada 16 alumnes i comptant inicialment amb els que fan el servei de migdia. Educació sosté que els serveis territorials treballen amb el sector per trobar el personal necessari.

"Les declaracions de Feijóo són infames"

En paral·lel, Albiach ha carregat contra el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que aquest dijous ha afirmat que a les escoles catalanes hi ha "apartheid lingüístic" dels "nens que no poden tenir coneixement del castellà a les aules". "No sé si és mala fe o ignorància, en qualsevol cas sí que veiem que la moderació del PP ha durat menys que un sobre a la seu de la Gènova", ha etzibat la líder dels comuns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: