Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'artista pop Antonio de Felipe exposa a Tarragona obres fetes amb grafit

El muntatge, amb 45 obres, la majoria de gran format, arriba a Tarragona després d'haver rebut més 70.000 visitants en la seva estrena a Madrid

Antonio de Felipe, al costat d'una de les obres que exposa a Tarragona. Antonio de Felipe, al costat d'una de les obres que exposa a Tarragona. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Art Carina Filella / El Punt Avui
Divendres, 23 Desembre 2016 18:41

Antonio de Felipe, l'artista pop més reconegut internacionalment, per la seva visió peculiar de les icones Audrey Hepburn i Marilyn Monroe, i que es va fer conegut sobretot per la seva sèrie Vaques, que va tenir una gran repercussió públic, exposa des de dijous i fins al 28 de febrer al Tinglado 1 del moll de Costa de Tarragona. És, segons va explicar ell mateix, la seva exposició “més emocional”, en la qual ha volgut experimentar amb un nou element: el grafit. De Felipe presenta una sèrie de 45 obres, la majoria fetes combinant pintura acrílica i esprai de grafit. La inconfusible figura de Hepburn feta amb pintura, sobre un fons pintat amb esprai. O dos jugadors de futbol fent-se un petó. O una versió molt personal i peculiar del Guernika de Picasso. “M'impregno de tot allò que m'envolta, i ara he portat al meu terreny el grafit, tot i que mai abans havia fet servir un esprai”, explica.

L'exposició Grafitti Pop, que arriba a Tarragona després d'haver rebut més de 70.000 visitants en la seva estrena a Madrid, “té la capacitat de connectar amb diferents generacions; tots els públics l'entenen i la gaudeixen”, va apuntar De Felipe. La majoria de les obres són de gran format, de fins a 3x2 metres, que és la mida que fa la seva versió del Guernika. Una obra que està a la venda per uns 50.000 euros, segons va dir.

Com no podia ser d'una altra manera, la iconografia pop i una clara influència del món de la publicitat impregna tot el muntatge, amb molts clàssics del cinema que passen pel seu sedàs. I amb la revisió d'obres clàssiques, com el retrat eqüestre de Napoleó, al qual De Felipe presenta amb una emoticona a la cara. “Jugo amb imatges que pertanyen a la cultura popular”, indica aquest artista que ha exposat en centres com el Reina Sofia de Madrid i el Museu Picasso de Barcelona, i en altres de referència internacionals.

Denuncia per injúries la seva exajudant

De Felipe ha interposat recentment una querella per injúries i calúmnies contra la que va ser la seva ajudant, Fumiko Negishi, la qual s'ha atribuït públicament l'autoria d'algunes peces. “Tinc una trajectòria de gairebé 30 anys i una obra molt pròpia; em sorprèn que algú pugui dubtar de l'autoria de les meves obres”, va dir l'artista, que va indicar que el conflicte amb la seva exajudant només és “una pedra al camí”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: