Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Parades d’autobús, finestres d’oportunitat per comunicar amb la ciutadania perdudes a Vendrell"

Opinió Antonio Garcia Leal
Dilluns, 11 Setembre 2023 18:50

"Cal aprofitar les finestres d'oportunitat que s'obren cada dia a les parades de transport públic en comptes d'abandonar-les convertint aquest espai en brossa".

La revisió aquest estiu de les parades d'autobús escolar que hem estat fent des de la Federació Xarxa Vendrellenca per estudiar la seva situació i determinar si era necessari fer d'altres accions per aconseguir que es millorin, ha portat a escriure aquesta reflexió sobre les parades de transport públic i el menys preu que es fa d'aquest espai de la via pública que és en realitat una finestra d'oportunitat pel nostre municipi.

Una parada d'autobús és un espai que amb marquesina o sense, es converteix en un punt de reunió diària de persones que tenen el mateix trajecte tant d'anada com de tornada, aquest espia a la nostra vila com a d'altres de molts municipis es poden aprofitar, per ficar publicitat monetitzant-lo; a la vegada que es pot convertir en un espai on la mateixa administració pot informar el ciutadà o al turista d'esdeveniments d'importància o informació útil. Per tant, sóc del parer que una parada d'autobusos, és una finestra d'oportunitat per aquell que estigui disposat a aprofitar-la per comunicar amb la gent, la qual l'equip de govern local està perdent amb el seu abandonament.

Parada autobus de Vendrell

Parada d'autobús al Vendrell (XV)

És per aquest motiu que no entenc la situació d'abandonament d'aquest element de l'espai públic de la nostra vila, per part de l'equip de govern local
liderat pel senyor Kenneth Martínez del PSC, que al mandat anterior va invertir 6000 euros dels més de 50 milions d'euros de pressupost per l'any. No puc entendre com hem assistit a despeses milionàries com la del Tabaris – Plaça Germans Trilles amb 7 milions d'euros gastats; els 2 milions d'euros que tenen previst gastar a les rieres del nostre municipi per millorar-les o els 3 milions d'euros que es volem gastar en fer un parc al Botafoc aquest any 2023, segon va dir el senyor Cristian Soriano del PSC a l'explicació del ple de novembre, perquè com he dit abans aquest equip de Govern va gastar al mandat 2019-2023 6.000 euros en parades dels 282.806.460,68 milions d'euros pressupostats a tot el mandat. No puc està d'acord amb un equip de Govern que ha abandonat la infraestructura incomplint el contracte de transport; la normativa d'accessibilitat; el Codi de Consum de Catalunya o el reglament de
transport escolar.

Per aquest motiu, a més d'impulsar propostes i presentar denuncies davant l'administració, reflexiono públicament recordant a l'alcalde de Vendrell que cal complir amb la normativa i fer accessible a tothom el transport públic; cal impulsar un sistema de parades de transport públic adequades i útils per tothom; cal mantenir i dignificar aquest espai; perquè a les grans ciutats el transport públic és un element clau pel seu desenvolupament, i per tant si volem tenir una gran ciutat caldrà treballar per millorar-lo. Cal aprofitar les finestres d'oportunitat que s'obren cada dia a les parades de transport públic en comptes d'abandonar-les convertint aquest espai en brossa i donant una imatge penosa de la nostra vila, autoritzada pel Govern al mig del carrer.

Finalitzaré recordant que el Codi de Consum de Catalunya considera que el transport públic és un servei bàsic, és a dir, uns serveis de caràcter essencial i necessaris per a la vida quotidiana i per tant caldria que ho recordes l'ajuntament garantint una bona infraestructura de parades.

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: