Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou aprova el projecte d'implantació del carril bici a l'avinguda Pompeu Fabra

Amb aquest nou tram de carril bici, un ciclista podrà desplaçar-se entre els municipis de Cambrils i Vila-seca a través de la xarxa de Salou

L'Ajuntament de Salou ha aprovat el projecte d'implantació del carril bici a l'avinguda Pompeu Fabra L'Ajuntament de Salou ha aprovat el projecte d'implantació del carril bici a l'avinguda Pompeu Fabra AJUNTAMENT DE SALOU
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimecres, 05 Octubre 2022 20:31

La Junta de Govern Local de Salou ha aprovat, inicialment, el projecte d’obres ordinàries d’implantació del carril bici a l’Avinguda de Pompeu Fabra de Salou, amb un termini d’execució de 6 mesos. L'obra consisteix en la remodelació i adequació de la vorera nord de l’avinguda Pompeu Fabra per implementar un carril bici. Connectarà el carril de convivència que ve del Pla de Maset - a tocar de la Pineda- amb el carril bici existent, que passa per plaça de la Sardana i continua pel carrer del Terrer, fins a la plaça Europa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “la creació de carrils bici a Salou per assolir una xarxa eficient de mobilitat sostenible és la primera de les actuacions que finançarem amb els 6 milions dels Fons Next Generation”. Així, ha dit que “estem molt satisfets perquè aquest tram és molt important, ja que permetrà que tinguem un Salou ben connectat, en millorar l’accessibilitat de les urbanitzacions de Cap Salou i Llevant; com també la connexió amb la part turística de Carles Buïgas”. Les urbanitzacions de Cap Salou que veuran millorada la seva accessibilitat són Covamar, Xalets de Salou i Mirador de Salou.

De Cambrils a la Pineda passant per Salou

Amb aquest nou tram de carril bici s’aconseguirà que un ciclista es desplaci entre els municipis veïns de Cambrils i Vila-seca a través de la xarxa de Salou, intercomunicant trams existents i millorant, significativament, la xarxa de mobilitat sostenible del municipi.

El regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “actualment, els carrils bici de l’avinguda Pla de Maset i l’avinguda de la Pedrera no tenen connexió amb els altres carrils bici de Salou. Amb aquesta actuació es pretén incorporar un nou carril bici que transcorrerà al llarg de tota l’avinguda de Pompeu Fabra i permetrà comunicar els esmentats carrils bici amb el recentment construït al carrer Casp, el qual a la vegada enllaça a través de la plaça de la Sardana amb el nou tram del carrer Terrer i, un cop arribat a l’avinguda Pere Molas, permet desplaçar-se amb bicicleta fins al passeig Jaume I; on el carril bici continua pel passeig Miramar, fins a enllaçar amb el carril bici del municipi veí de Cambrils".

Com que el carril bici de l’avinguda Pla de Maset arriba fins a la Pineda (Vila-seca), “amb aquest nou tram de carril bici a construir a l’avinguda Pompeu Fabra possibilitarem que un ciclista es desplaci entre els municipis veïns de Cambrils i Vila-seca a través de la xarxa de Salou”, ha assenyalat Montagut, així com també “quedaran perfectament connectades les àrees de Llevant i de Ponent del nostre municipi”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha manifestat que “el nostre objectiu és completar la xarxa de carrils bici de Salou, de manera que es guanyi en mobilitat sostenible. Ara mateix hi ha trams de carril bici que no estan interconnectats. Amb les noves actuacions, es guanyarà mobilitat cap al centre, plaça Europa i també cap als passejos”.

González ha recordat que “el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible contempla la millora del carril bici i les seves connexions per tal de fer un entramat per circular en bicicleta i vehicles de mobilitat personal”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: