Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Tecla 2023 arriba amb la incorporació de nous espais com a gran novetat

El Parc del Francolí sorgeix com a escenari d’actes importants d’un programa que també compta amb la celebració de diverses efemèrides

La consellera de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, acompanyada de diversos membres d'entitats participants en les Festes de Santa Tecla La consellera de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, acompanyada de diversos membres d'entitats participants en les Festes de Santa Tecla AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Festa Major Abel Casanovas
Dilluns, 04 Setembre 2023 13:51

Les Festes de Santa Tecla 2023 ja estan a punt de donar el tret de sortida. Enguany, el programa compta amb més de 400 actes on destaquen diverses novetats com ara la incorporació de nous espais i es mantenen els esdeveniments tradicionals i característics ja arrelats a la ciutat.

La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha presentat en roda de premsa el programa de Santa Tecla 2023. Ramos ha volgut agrair a les entitats la feina feta.

Novetats

La principal novetat d’enguany és l’expansió dins de la ciutat, amb el Parc del Francolí com a nou escenari de concerts com el de The Tyets i la Fúmiga i la Revetlla tradicional de la nit del 22 de setembre, que també es traslladarà en aquest espai després de celebrar-se històricament a la Plaça de la Font. A més, per primera vegada, Tarragona acollirà la semifinal del festival emergent Sona9.

També destaca en la programació la Nit del Patrimoni, la qual comptarà amb un espectacle de flamenc contemporani a l’Església de Sant Miquel. Ramos ha explicat que aquesta nova ubicació és “una bona aposta, ja que ajuda a poder fer mès extensa la programació festiva”.

A banda d’aquestes activitats, també hi haurà espai pel concert Cor de la Ciutat de Tarragona a l’Església dels Caputxins i un concert d’orgue a la Catedral de Tarragona, el dia 19 de setembre.

Efemèrides

Durant les Festes de Santa Tecla es viuran diverses celebracions d’entitats participants en els actes. És del cas dels 40 anys del Ball de Diables de Tarragona, els aniversaris de la Víbria i el Lleó i els “40+3 anys” de Dames i Vells, els quals haurien d’haver-ho commemorat l’any 2020 però la situació pandèmica ho va impedir. És per això que preparen una edició especial, amb nous vestits, on es podrà assistir amb una entrada de 3 euros.

Programació tradicional

Enguany també hi haurà espai pels actes més tradicionals, arrelats i esperats de les Festes de Santa Tecla, com són la crida, el pregó d’Oriol Grau, el seguici popular, la baixada de l’Àliga, els pilars caminant, la Diada Castellera i el Correfoc per cloure aquests 10 dies de festa. 

Crida a la responsabilitat

La consellera Sandra Ramos ha fet una crida al “consum responsable”, així com ha anunciat l’habilitació de punts lila i arc-iris.

El programa sencer ja es pot consultar al web santatecla.tarragona.cat i a la TGN Agenda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: