Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV acull el I Fòrum de Joves Investigadors Locals amb 130 participants

El fòrum, que se celebra del 17 al 19 d'abril, vol reivindicar el coneixement generat des de l'espai proper

Imatge de l'acte inaugural del I Fòrum de Joves Investigadors en Estudis Locals Imatge de l'acte inaugural del I Fòrum de Joves Investigadors en Estudis Locals URV
Ensenyament Abel Casanovas
Dijous, 18 abril 2024 16:25

La Universitat Rovira i Virgili (URV) acull des d’ahir dimecres 17 d’abril la I Edició del Fòrum de Joves Investigadors Locals, que en paraules del professor d’història contemporània de la URV i membre del comitè científic, Carlos Moruno, "neix d’ajuntar-nos i expressar l’interès de crear un espai de confluència per reivindicar el coneixement generat des de l’espai proper, on els joves són els protagonistes”. Moruno assegura que “s’ha perdut la perspectiva del que el coneixement pugui generar a les comunitats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és construir un espai de debat per intercanviar i incentivar la recerca local i reflexionar al voltant de la situació actual dels estudis locals als territoris de parla catalana, per poder plantejar-ne les perspectives de futur.

La inauguració del fòrum va tenir lloc ahir dimecres 17 d’abril i les jornades s’estendran fins demà divendres. Durant aquests dies es reuniran uns 130 investigadors de 20 universitats diferents de territoris de parla catalana, els quals prendran part de 18 sessions que consten de taules rodones, debats i conferències que tractaran la recerca de l’àmbit local des d’una perspectiva multidisciplinària.

Les disciplines que es tractaran en aquestes jornades van des de gènere, política i moviments socials, patrimoni i memòria, passant per religiositat i creences fins xarxes i activitat econòmica o salut i assistència. A més, està previst debatre sobre aspectes com metodologia de treball, iniciatives de transferència, beques i ajuts i eines de transformació digital.

Bona acollida

Carlos Moruno ha expressat que “de moment fem una valoració molt positiva de la primera edició del Fòrum, era un risc i estem molt contents. Ha estat un èxit”.

Sergi Tella també s’ha mostrat satisfet amb el desenvolupament de la iniciativa, ja que “el repte ha estat organitzar-ho tot, fer una primera edició és llançar-se al buit i tot plegat ens angoixava”.

Un fòrum “itinerant”

Qüestionat sobre el futur d’aquest fòrum, Sergi Tella, coordinador de la UdL i impulsor de la iniciativa, ha assenyalat que “esperem que aquest fòrum es pugui fer bianualment i sigui itinerant, amb relleu dins del comitè científic, el qual estaria format per investigadors vinculats a la universitat que aculli el pròxim congrés”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: