Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

David MacMillan, membre del comitè científic assessor de l'ICIQ de Tarragona, rep el premi Nobel de Química 2021

MacMillan ha estat guardonat amb Benjamin List pel desenvolupament de l'organocatàlisi asimètrica

Imatge de l'investigador David MacMillan, membre del comitè científic assessor de l'ICIQ de Tarragona, premiat amb el Nobel de Química 2021 Imatge de l'investigador David MacMillan, membre del comitè científic assessor de l'ICIQ de Tarragona, premiat amb el Nobel de Química 2021 ICIQ
Ciència ACN
Dimecres, 06 Octubre 2021 19:45

La Reial Acadèmia de Ciències Sueca han atorgat aquest dimecres el Premi Nobel de Química 2021 als investigadors Benjamin List, de l'Institut Max-Planck (Alemanya), i David MacMillan, de la Universitat de Princeton (USA), pel desenvolupament de l'organocatàlisi asimètrica. MacMillan és membre del comitè científic assessor de l'ICIQ (Institut Català d'Investigació Química) de Tarragona. El guardonat ajuda en l'avaluació de nous investigadors de l'institut, assessora en recerca desenvolupada, i proposa noves línies estratègiques de recerca pel centre. L'investigador també ha treballat en l'ús de la llum com a font d'energia i de reaccions que s'han implantat en la indústria farmacèutica.

MacMillan va crear el seu primer grup de recerca el 1998. Ha aconseguit molts avenços en el camp de l'organocatàlisi asimètrica i ha aplicat aquests nous mètodes a la síntesi d'una àmplia gamma de productes naturals complexos. La síntesi de molècules depèn de l'habilitat dels químics per crear molècules que permetin construir materials, emmagatzemar energia, o guarir i inhibir la progressió de malalties.

Des del sei descobriment l'any 2000, l'organocàtalisi s'ha desenvolupat en nous fàrmacs i materials. De manera independent, List i MacMillan han desenvolupat un nou tipus de catàlisi: l'organocatàlisi asimètrica, que es basa en petites molècules orgàniques, catalitzadors "econòmics i respectuosos amb el medi ambient" (sobretot quan es comparen amb metalls pesants).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: