Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Recuperació d'Animals Marins alliberarà una tortuga a la platja de Cambrils

L'acció s'emmarca en una jornada familiar de conscienciació ambiental del programa ECOMED, amb la col·laboració de l'Ajuntament

Imatge d'arxiu de la platja del Regueral, a Cambrils Imatge d'arxiu de la platja del Regueral, a Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Mai 2024 20:50

El Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) alliberarà aquest dimecres a la platja del Regueral de Cambrils una tortuga marina recuperada per l'entitat. Aquesta acció s'emmarca en una jornada familiar gratuïta de conscienciació ambiental del programa ECOMED, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona.

La tortuga va ser capturada accidentalment per pesca d'arrossegament el passat 4 de març a la Ràpita i els pescadors li van posar el nom de "Valenta" perquè, tot i la seva mida petita, amb els seus 6 quilos ja presentava aquest caràcter en pujar-la al vaixell. Quan l'animal va arribar al CRAM li van administrar fluïdoteràpia i li van realitzar radiografies i analítiques, que van constatar el seu bon estat de salut.

La jornada familiar

La jornada ECOMED oberta a tota la població i sense inscripció prèvia començarà a les 17 hores, a la zona ponent de la platja Platja Prat d'En Forés – Regueral, amb la presentació del projecte, la jornada i les activitats. La primera activitat serà la neteja de la platja, que acabarà amb una explicació de les restes recollides i les conclusions.

A continuació, a les 17:50 hores, es farà un simulacre de rescat de tortuga i posteriorment, a les 18:35 hores, l'Ajuntament de Cambrils rebrà el segell de certificació ECOMED pel seu compromís envers la protecció i recuperació de la biodiversitat marina. Finalment, a les 18:45 hores s'alliberarà la tortuga.

Cambrils és un dels municipis inclosos en la primera fase del projecte ECOMED, juntament l'Ametlla de Mar, Tarragona, Calafell, i Vila-seca, Cambrils. L'objectiu principal del projecte és dissenyar i implementar un programa pilot de capacitació i certificació municipal integral per a l'assistència i gestió de fauna marina protegida a la demarcació de Tarragona, replicable i extensible a tots els municipis litorals en futures convocatòries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: